Když dva dělají totéž...

Zveřejněno 16.02.2017 | www.holubnastrese.cz
V úterý naše šestnáctka prohrála s Ruskem 0:3. Trenér říká, že jsme v první půli byli lepší a výsledek je pro nás krutý. V pondělí sedmnáctka prohrála se Švédskem 1:3. Trenér říká, že naším největším soupeřem nebylo Švédsko, ale vítr. O pár dní dříve sedmnáctka prohrála s Polskem 1:3. Trenér říká, že se nám nevyvedl vstup do zápasu, ale potom jsme vyrovnali hru a dokonce by řekl, že jeho hoši byli herně lepší. Aspoň že tak. Přestane foukat, začneme proměňovat šance a bude to zase fajn.

V úterý chorvatská sedmnáctka porazila Španělsko 2:1. V základní sestavě byli tři hráči ze šestnáctky. Všichni z GNK Dinamo Zagreb. Nedělají to tam špatně. Dnes v tamních novinách spočítali, že od roku 2005 prodalo Dinamo hráče ze své fotbalové školy za 105 miliónů. Euro, nikoliv Kč. A hráči, které Dinamo prodalo, ale oni se to naučili jinde, v tom nejsou započítaní, takže tam nenajdete loňské a letošní miliony od Neapole za Marko Roga či ještě větší miliony od Juventusu za Marko Pjacu, ale ani tam není skoro půl milionu za Marko Alvira od Slavie, protože toho neprodalo Dinamo.

V celkové sumě pochopitelně nejsou miliony za hráče, které Dinamo teprve prodá a když se podíváte na soupisku, tak jenom dnes tam běhá minimálně dvacet milionů, ale spíš třicet a to nemluvím o hráčích, které má Dinamo odložené na vychování v klubu Lokomotiva Zagreb.

U nás na vsi tomu moc nerozumíme, ale vychází mi z toho, že buď v Chorvatsku nefouká, anebo za všechno může genetika a my s naší knedlíkovou dietou nemáme šanci. Také je možné, že to není ani vítr, ani genetika, ale třeba v tom Záhřebu dělají něco jinak.