Opravdu si to stoper nemůže dovolit?

Zveřejněno 28.04.2017 | www.holubnastrese.cz
Ve výčepu jsme řešili, co si stoper může a nemůže dovolit. Mohl za to hráč, který v rámci utužování dobrých vztahů a hierarchie v kabině řekl, že takovou chybu si stoper nemůže dovolit. Většina z nás fotbalu rozumí jako koza petrželi. Nedivte se. Sešli jsme se tam samý opilec, pitomec, záložník a útočník a s námi Růžena, která nerozezná stopera od stopaře.

V televizi nám k tomu běžel fotbal z Bavorska, kde zrovna jeden z nejlepších stoperů na celém světě namazal soupeři na vyrovnávací gól. Po další rundě jsem se shodli, že stoper si může dovolit všechno, co mu projde a čím víc mu toho projde a čím méně toho zkazí, tím více to bude fotbalista. Stoper u nás na vsi to kopal jen dlouhé za beky, anebo ještě delší a za plot, a proto pod topoly odehrál celou kariéru. Stopeři v televizi přestoupí do vyšší ligy, protože umí hrát, přestože občas udělají chybu.

Všechno poslouchal náš trenér Píčus a ten naši zdařilou debatu o sportu uzavřel tím, že má radši hráče, kteří se nebojí hrát a občas udělají chybu, než hráče, kteří hrají proti slabým, ale proti silným nejsou vidět a ze všeho nejvíc nesnáší hráče, kteří vyklusávají, když mohou chybu spoluhráče napravit. Na to jsme si připili, zaplatili a šli spát.