U10: Víkend plný fotbalu

Zveřejněno 22.01.2018 | redakce
Uplynulý víkend byl po několikatýdenní přestávce opět plný fotbalu. V sobotu jsme sehráli přípravu v Mladé Boleslavi a v neděli jsme si zahráli miniturnaj v Ústí nad Labem.

V průběhu sobotního odpoledne jsme sehráli přátelské utkání na UMT v Mladé Boleslavi. Na dvou hřištích jsme sehráli utkání v trvání 3x25 minut. Vzhledem k několika absencím jsme přijeli s jedním hráčem na střídání v každém týmu. Pro kluky to však nebyl problém. Ve všech utkáních jsme sehráli vyrovnané partie. Výjimkou byla zhruba třetina úvodního utkání jednoho z našich týmů, kde jsme nebyli schopni rozehrát míč od branky a několik rychlých branek nás trochu zaskočilo. Závěrečná část i tohoto utkání nás však již zastihla v psychické pohodě a naopak jsme to byli my, kdo v této fázi střílel více branek. Jak je však v těchto duelech zvykem, výsledky se nepočítají. Důležité je, aby kluci zvládali základní herní činnosti, nebáli se odpovědnosti v situacích jeden na jednoho. Utkání v MB všechny tyto požadavky naplnilo.

Nedělní odpoledne jsme opět strávili fotbalem, tentokrát na miniturnaji v Ústí nad Labem. Třetím účastníkem byl tým Junioru Chomutov. Každý celek opět postavil dva týmy. Na třech hřištích sehráli všichni čtyři utkání, každé v trvání 25 minut. Stejně jako v sobotu jsme hráli naši hru. Kluci si vyzkoušeli různé herní pozice. V obraně, v útoku i v brance. Branky padaly na všechny strany a k vidění byla spousta krásných akcí, ať již individuálních či kombinačních. Potlesk přítomných rodičů byl pro kluky příjemnou odměnou. Vzhledem ke všeobecné spokojenosti po turnaji byl dohodnut termín další podobné akce. Poděkování patří ústeckým pořadatelům, všem klukům, kteří předvedli dobré výkony i všem rodičům za pozitivní podporu.