U7: Hodnocení půl sezony

Zveřejněno 20.03.2018 12:33:00 | Radek Prchal
Uplynulou sezonu hodnotíme kladně, kluky a holky rozvíjíme z hlediska pohybové průpravy, vše děláme všestranně a je vidět posun dále. V tomto období je důležité, aby děti milovaly sport.

Proto v předpřípravkách a ml. přípravkách netlačíme na pilu,ale vše děláme přirozeně správně s patřičnou intenzitou, aby nám neujel vlak. Proto děti vedeme k pohybové všestrannosti, rozvoji síly, rychlosti, obratnosti, flexibilitě a vytrvalosti. V tomto věku je také důležitý detail. V posledních měsících jsme sehráli plno turnajů a zjištění je překvapivé - vedeme si báječně. Kluci a holky se nebojí soubojů, jsou silově hodně nahoře a ani v rychlosti se neztrácí. Přesto se nesmíme moc chválit, protože přijdou i okamžiky, kdy nám nepůjdou věci tak jak mají. V těchto kategoriích je potřeba neustále hrát formou 1v1, 2v2 a 3v3, aby děti podstupovaly plno soubojů a naučily se obcházet soupeře. V druhé polovině sezóny chceme pomalu přecházet do formy 4+1, to znamená větší hřiště, více hráčů v poli a rotace brankářů. V jednání jsou atraktivní soupeři a také vložené tréninky. Vše včas upřesníme.

Příští týden čeká předpřípravku - U7 a U6 poslední turnaj ve Sportovní hale (v sobotu 31.3.), konečný počet hráčů bude doplněn ročníkem 2011, podrobnější informace budou včas upřesněny. Vzhledem k tomu, že zimní období končí, brzy opět vyběhneme na přírodní trávu v Bystřanech, nebo v případě horšího počasí na Angeru. Přesný termín prvního venkovního tréninku upřesníme také.