Navoněná bída?

Zveřejněno 23.04.2018 10:54:00 | www.holubnastrese.cz
Mýlíte se. V hospodě u nás na vsi nebylo zavřeno pro nemoc, ani kvůli malování. To jen šel k vám do města na fotbal ten, co se tady tváří, že všemu rozumí a ač neumí kopnout do míče, má plnou hubu chytrých keců. Když se vrátil ze stadionu, poručil si malé pivo a velký rum a zařekl se, že už tam nikdy nepůjde a nechce s fotbalem mít nic společného. Radši si prý pořídí zahrádku a pejska, než aby koukal na pomalý a nepřesný fotbal plný simulování.

Naše výčepní Růžena se divila, proč mu ke štěstí nestačí radost z vítězství a ze tří bodů. Podle naší výčepní Růženy není vůbec důležité běhat rychle a hrát přesně. Důležité je jenom vítězství. K tomu chtěl Růže říct, že to je jako kdyby ona prodávala zelené utopence a bylo jí úplně jedno, že je z nich na blití. Důležité přeci je, když zákazník platí. Neřekl nic. Utopenci nejsou fotbal. Utopenci nehrají evropské poháry. Utopence si k nám nechodí kupovat z lepších lig.

Dopil, zaplatil, odešel a od té doby jsme o něm dva týdny neslyšeli. Až dneska zase vešel do výčepu poručil si velké pivo a malý rum, sedl si na své místo u stolu pod věšákem, chopil se ovládače a začal přepínat.