U7: V Modlanech a Liberci

Zveřejněno 03.05.2018 10:23:00 | Radek Prchal
Poslední dubnový týden byl pro náš ročník pestrý a plný fotbalu. V úterý 24.4. jsme v Modlanech místo klasického tréninku změřili síly proti domácímu týmu a Srbicím. Hrál se turnaj systémem na dvě branky, 3 proti 3 hráčům v poli. Hrálo se celkem na 3 hřištích, zahráli si tak úplně všichni hráči.

V neděli 29.4. jsme jeli rozdávat fotbalovou radost do Liberce. Protože jsme chtěli zjistit, jak si stojíme na republikové úrovni, hráli opět všichni hráči z ročníku. Hrál se zde turnaj v systému na čtyři branky, 3 proti 3 hráčům v poli. Tento systém je velice prospěšný pro učení se orientaci ve hře a je při něm také možno sledovat herní inteligenci jednotlivých hráčů při využití více branek v hřišti. Zkusili jsme si také formu 4+1 (tedy 4 hráči v poli s jedním stálým brankářem), a to především proto, že již brzy budeme tímto systémem hrát. Vzhledem k tomu, že jsme si tento systém již zkoušeli na tréninku a byli jsme na něj tedy víceméně připraveni, hráči toto rozestavění zvládli na výbornou. Nebáli se kombinovat a neustále vyvíjeli tlak na soupeře. Z individualit musím pochválit překonávání hráčů 1 na 1. Vše co se naučíme v tréninku se krásně přeneslo do hry. Zároveň musím pochválit také brankáře, ti řesili situace tak jak měli. Samozřejmě je vždy co zlepšovat, na některých hráčích byl ještě znát strach z tohoto rozestavení, jsou si jisti spíše v mini hře 3 na 3 nebo 2 na 2. Zkrátka vše má svůj čas a my víme, že práce s dětmi a mláděží je běh na dlouhou trať.

Velké poděkování patří oragnizátorům v Liberci a také rodičům za již tradičně výbornou atmosféru. Další utkání s Libercem sehrajem v neděli 13.5. v Bystřenech, čas bude ještě upřesněn.