Za zimního počasí zápas v Mostě

Zveřejněno 22.01.2017 | Václav Havlík
Fotbalové odpoledne strávené na umělé trávě v Mostě.

Člověk byl až překvapen, jak nám vyšlo krásně počasí. Ladovská zima, obloha bez mráčku, vedle hřiště sáňkovaly děti z místního svahu. Zní to až skoro metaforicky. No a juniorští fotbalisté si to užili po svém, při honění za míčem tak, jak to mají rádi.

Samozřejmě v Junioru počasí a s tím spojené bezpečí hráčů sledujeme, ať se jedná o stupně na teploměru, či index kvality ovzduší.

Naštěstí nám to vyšlo, proto také děkujeme rodičům za spolupráci. Hráči byli dobře oblečení, tak snad jediní, komu byla zima, byli diváci.

V utkání se střídaly pasáže útoku i obrany. Většinou jsme dobře řešili situace vzniklé na malém prostoru, protože jsme na ně z našeho hřiště zvyklí. Ovšem s větším hřištěm se časem budeme potýkat častěji a zvykneme na jiný, větší prostor, rychlost i střelbu z větší vzdálenosti. Neděláme si hlavu z toho, že máme rezervy, žádný učený z nebe nespadl a zatím nemáme jako naši soupeři takových zápasů odehraných desítky. Ani nechceme, jdeme postupnou cestou, manipulace, řešení situací 1:1, součinnost tří hráčů, pohybová průprava. Není kam spěchat. Je to pro nás nové s tím přicházejí chyby, to je úplně normální. Není důležité jak vypadá první zápas na 7+1. I přes nové hřiště ale někteří hráči ukázali, že jsou na něj připraveni. Obzvlášť dva až tři kluci zahráli výborně. Čeká nás pěkná, zápasově nabitá zima. Už se připravujeme na další a další překážky. Díky nim se zlepšujeme.