Plánované rodičovství a reprezentační dres.

Zveřejněno 01.02.2017 | www.holubnastrese.cz
Na vsi sněží, mrzne, v lokále chcípnul pes, listujeme čím se dá, až na nás vyskočila stránka s nominací české fotbalové reprezentace do 17ti let. Nevíme, kdo tam patří, či nepatří, nevíme, kdo je Petr a kdo je Pavel a kdo je kopyto a kdo má jakou agenturu, ale víme, kdo má chytré rodiče.

V nominaci je dvacet hráčů. Třetina (7) z nich se narodila v prvních dvou měsících roku 2000. Šanci ještě měli ti, kteří to stihli v prvním pololetí, protože 18 borců z dvaceti slaví narozeniny do konce června. Mezi náhradníky to je podobné. Ze třinácti náhradníků se jen dva narodili ve druhé polovině roku 2000.

Mýlí se, kdo si myslí, že se jedná o shodu náhod. Ve výčepu jsme našli brožurku z mezinárodního turnaje do 16ti let, který se začátkem ledna hrál kdesi v Turecku. Z turecké soupisky se osm hráčů narodilo buď v lednu či únoru roku 2001 a z nominované dvacítky se jen dva narodili ve druhém pololetí.

Podobné to bylo u ostatních pěti účastníků turnaje. Slovensko 12 z 20ti v prvním pololetí, Kosovo 14/20, Ukraina 14/20, Montenegro 11 z 18ti a Řecko 16 z 20ti a z toho 8 v lednu či únoru.

Vyplývá nám z toho, že pokud u vás také mrzne a vy jste s mámou doma pod peřinou, tak dneska ne. To radši pár týdnů počkejte. Tedy pokud chcete mít doma mládežnického reprezentanta v kopané.