U8: První mezinárodní měření - v sobotu přijely Drážďany

Zveřejněno 28.02.2017 | Jiří Tyl
Na sobotní odpoledne byl v plánu miniturnaj v teplické Sportovní hale. Prvotní myšlenka byla taková, že budeme hrát pouze s hosty z Drážďan, ale požadavkem z německé strany byl maximální počet minut.

Dynamo nechtělo odehrát více jak hodinu, a tak jsme pozvali třetího soupeře a to z nedalekého Ústí nad Labem. Hrálo se 2x 15 minut, kdy jsme se jednou postavili Dynamu Drážďany a 2x Ústí nad Labem.

V prvním utkání jsme se střetli s německým soupeřem. Dynamo přivezlo výběr 9 dětí a na jejich výkonu to bylo znát. Drtivá většina dětí byla fyzicky vyspělejší než naše děti, přesto na tom byly všechny děti pohybově skvěle a po technické stránce byly také výborně vybavené. Prvních deset minut jsme dokázali soupeři vzdorovat, byť Dynamo bylo aktivnější. Pak přece jen silnější a houževnatější soupeř začal dominovat a jasně nás nakonec přehrál. Toto utkání můžeme brát jako jakési zrcadlo, neboť německý soupeř nám ukázal veškeré naše nedostatky v plné nahotě, ale zároveň také směr, kterým se chceme ubírat my. Chuť po vítězství, jednoduchost, síla ve hře 1 vs 1, sebevědomé pojetí hry.

Poté jsme se dvakrát postavili klukům z Ústí nad Labem. Obě utkání byla vesměs vyrovnaná a neměla už takové tempo jako zápas s Dynamem. V obou utkáních jsme předvedli lepší výkon než kluci z Ústí, a tak si alespoň trochu spravili chuť po utkání s Dynamem. Opět musíme poděkovat všem rodičům, divákům, jelikož atmosféra v hale byla opět úžasná. Zároveň také děkujeme soupeřům za předvedené výkony a těšíme se na další měření sil. Už nyní jednáme s Dynamem na odvětě na jejich německé půdě.