Lenoch, anebo dítě?

Zveřejněno 10.05.2017 | www.holubnastrese.cz
Včera jsem byl na kopané. Zvláštní koníček, ale lidi jsou zvláštní a zvláštní koníčky maj. Na tribuně se všichni odborníci tvářili nesmírně seriózně a profesionálně a na hřišti to bylo podobné. K některým tribunám to patří, ale nevím, jak moc to patří k dětskému fotbalu.

Úplně nejšikovnější bývá jeden, který to umí jako málokdo jiný, ale ne pokaždé se mu to povede, a ne pokaždé vypadá, jako by mu to vadilo. Odborníci na tribuně si zapisovali, že to je líný lempl a plážový povaleč a sportovec bez charakteru. Možná na tom něco bude.

Možná to také bude jinak. Možná je to jenom malý kluk v rychle vyvinutém těle. Zdravý kluk, který si přišel zahrát a nemyslí na to, že je součástí businessu a kolotoče obrovských peněz a že by tedy měl být zodpovědný a soustředěný a běhat a bránit a útočit, ale prostě mu to zrovna nešlo, anebo se mu nechtělo, anebo byl utahaný a nebavilo ho to.

Před pár dny mu bylo šestnáct a třeba mu vůbec nedochází, jakého šílenství je středobodem a třeba mu je úplně jedno, že rodiče za jeho fotbal mají byt, dědeček auto, aby ho měl čím vozit na tréninky a on kapesné, aby mohl dědovi kupovat cigára.

Možná něco podobného znáte s holkami. Některé v patnácti vypadají na dvacet, ale v hlavě jim může být jenom třináct. Možná si přesně toto do notýsků zapisovali seriozní profesionálové na tribuně.