U13: Závěr sezóny na výbornou.

Zveřejněno 01.07.2019 12:38:00 | Václav Havlík

Po skončení celé sezóny můžeme jaro hodnotit velice pozitivně. Začlenění nových hráčů, zdokonalování se v činnostech, výborná komunikace.

I když jsme si celé dva roky říkali, a často nám hodně lidí nevěřilo, tak hráči i rodiče zůstali trpěliví a nám nezbylo, než z té cesty zdokonalování se v dovednostech pokračovat. Často jsme zápasy prohráli přes náš drtivý tlak. Skoro vždy jsme byli lepším týmem, ale právě naše chuť dávat branky často zapříčinila, že jsme je i často dostávali. O to nám ale nešlo- my jsme tu od toho abychom kluky něco naučili a nebyl pro nás vrchol U13. Výsledkem toho bylo za jaro začlěněných přes 20 kluků v kádru, z nichž každý hrál kde uvážení trenérů.

Co ovšem musíme z hlediska výkonu zdůraznit je utkání proti týmu Litoměřicím, který jsme zvládli na jedničku. Ne výsledkem, ale průběhem. Skoro celý zápas jsme drželi míč, kombinovali, zodpovědně plnili role na hřišti a v důsledku přišla naše velká herní dominance okořeněná brankami. To co předváděli kluci na hřišti, tak to se těžko vidí v kategorii dorostu. Přihrávky na třetího, zajišťování. A to je faktem, že ti nejtechničtější hráči jsou ti nejmenší. Sláva Molnár, Sebastian Jůzl, Jakub Hubáček.

Za celou sezónu je spousta hráčů, kteří zaznamenali velký pokrok, největším z nich a pro nás velkým zadostiučiněním je Kuba Hubáček, kterému jsme vrátili opět chuť do fotbalu. Nešlo by to takto ani bez Aleše Kubáta či Dana Krupičky. Vynikající výkony předváděl i Matouš Červený s Matoušem Konvalinkou. Za starší pro nás byl asi nejlepším hráčem Milan Vorlíček. Pracovali jsme se třemi brankáři Štěpánek Karpíškem, Ondrou Brejchou a Tomášem Köckem, kdy každý z nich v určité chvíli něco vychytala a tým podržel. Z týmu odcházejí bratři Daniel a Martin Kotkovi, kterým přejeme hodně štěstí. Kapitánskou úlohu v týmu plnil Ivan Winkler a bez rány jak z děla Míry Tvrdíka by jsme také byli slabší. Michalovi Kruškovi patří díky za jeho dobrou práci s balonem a díky patří i klukům ročníku 2007 Honzovi Borovičkovi, Matěji Příhodovi, Sebastianovi Pricovi a Kubovi Štefanskému. V týmu máme i Vendu Svobodu s Horvim, kteří makali a dřeli za svoje i za starší a kteří nám tímto také moc pomohli. Petr Hegenbart sváděl v trénincích mnoho soubojů s Denisem Straňánkem, kdy oba se zlepšili na výbornou a Denisovi přejeme také mnoho úspěchů. Štestí přejeme i Martinovi Brabcovi, který přechází do kategorie dorostu. Jako poslední dvojice, která tuto sezónu uzavírá je Matěj Sýhora a jeho skvělé čtení hry a práce Pepy Kotchana, který když chce, tak je velkým přínosem.

Tímto se definitivně loučíme s hrou mladších žáků, byla pro nás přípravou na velké hřiště. Teď se jdeme fotbal jiný, už ten poslední, dospělý.

Krásné prázdniny Vám všem přeje Václav Havlík, Lukáš Procházka a Denis Egrt