U15: průběh sezóny

Zveřejněno 24.09.2019 12:51:00 | Václav Havlík
Postupně si začínáme zvykat

V úvodu podzimu jsme se potýkali s přechodem na velký fotbal, což bylo vidět zejména v dětském řešení herních situací. Nyní po pár zápasech se náš projev znatelně lepší. Byť prohrajeme, je to často s hráči o rok staršími a zejména tím, že nedokážeme v průběhu zápasy, kdy máme lepší pasáže, je přetavit v branku a stále chceme hrát fotbal. Přesto profilace hráčů na posty probíhá dobře a hráči se se svými rolemi, které jsou jim přirozené dobře sžívají. Stejně jako v U12 nesmíme podlehnout skepsi a frustraci z horších výsledků a je nutno koukat na projev hráčů. Stále více z nich velké hřiště zvládá bezvadně. V tuto chvíli Jára Šperl, Míra Tvrdík a Pepa Kotchan a až se nám menší kluci, kteří mají největší dovednosti přestanou bát, tak teprve budeme srovnatelní se soupeři.

Nicméně po dvou měsících na hřišti začínáme chápat křídelní prostory, zpětnou přihrávku, kolmou přihrávku, což jsme na malém hřišti tolik nehráli.

Důležité je udržet partu pohromadě ikdyž se nevyhrává. My s trenéry stále koukáme na volbu řešení situace, ikdyž to třeba vzhledem k narostlejším soupeřům nevede ke zdárnému konci. Zatím. 

Závěrem chci touto formou přivítat vzdělaného trenéra Jiřího Bujnovského, který bude od tohoto týdne naší posilou.