Jak neprodat slona

Zveřejněno 22.10.2019 9:36:00 | www.holubnastrese.cz
Nejste sami, kdo si myslí, že u obránců je nejdůležitější, jak brání. Něco takového si myslí i mnozí trenéři. Jenže chyba lávky! Anebo si myslíte, že ten maličký bek, co byl roky kapitánem německé reprezentace, byl bůh ví, jaký pes obranář? Houby! On hlavně uměl hrát fotbal. Anebo ten mladý muž, co se do dospělého fotbalu dostal jako pravé křídlo a potom jste ve městě neměli krajního beka a trenér ho tam postavil a on nyní válí v Bundeslize? Vždyť toho při tréninku 1 na 1 obcházel i správce s lajnovačkou.

Patrně vás to překvapí, ale neprodáte obránce protože umí bránit. Za to se neplatí. V kotlině obránce prodáte, jen když bude sprintovat po lajně nahoru a dolů a do vápna sypat jeden centr za druhým. To se potom může dostat třeba i do klubu ve městě a nebude tam první takový.

Pokud máte obránce, který dobře brání, ale málo běhá, potom máte dvě možnosti. Tou první možností je, že vezmete bič a budete mladého muže řezat a řezat a on bude sprintovat a sprintovat. Druhou možností potom je, že nebudete utrácet za bič, ale půjdete si do záložny půjčit, abyste mladíkovi mohli platit výplatu za to, že dobře brání.