U15: Zakončení sezóny dobrým výkonem

Zveřejněno 21.11.2019 9:19:00 | Václav Havlík
Podzim a přechod na velké hřiště je za námi.

My řekneme. že úspěšně.

Končili jsme sezónu zápasem s Krupkou. V zápase jsme byli lepší, v držení míče, v pohybu po hřišti i kombinaci. Dařila se nám hra uprostřed hřiště a zejména první poločas jsme hrozili po levé straně díky dobré práci Molnára. Dobrá práce Vorlíčka, který velmi nebezpečně napadal soupeře ve spolupráci s Krejčím a Sýhorou nám dopředu velice pomáhala. Po pár závarech před soupeřovou brankou jsme o poločase vedli 3:1. Do druhého poločasu jsme nastoupili nebojácně, ofenzivně, ovšem velice nahoře a díky špatnému zajišťování jsme nechytili dva soupeřovi breaky a nedokázali jsme již zareagovat a vsítit další branku, ikdyž se zápas odehrával spíše na soupeřově polovině. Utkání jsme po zápase, když jsme byli lepší, bohužel prohráli, nicméně od posledního zápasu jsme zaznamenali velký posun.

To de facto reflektuje vývoj celého podzimu. Do soutěže jsme nastoupili s tím, že vlastně žádná 06 na velké ještě nehrála a že se to naučíme za běhu. Úvod jistě tomu nenapovídal. Jediní, kdo zvládal přesun byl Tvrdík, Šperl a v zápasech jsme nebyli konkurenceschopní. Řada krátkých přihrávek, prohrávali jsme souboje. Nicméně z cesty jsme neuhnuli a stále budeme pracovat stejně. Mezitím nám dorůstají techniční hráči kromě zraněného Jůzla a spolu s tím, že zjišťují, že se vlastně není čeho bát (což dokazují na tréninku) se kvartet Molnár-Sýhora-Krejčí- Hubáček dostávají tam, kde je vidíme a měli by být. Zatím to stále nestačí na to zápas vyhrát, Protože tu třešničku v podobě gólu zatím proti 05 zvládne jen Kotchan- Krupička, který je bohužel dlouhodobě zraněný a musel vyplňovat i místo Kúdely ve středu obrany. Ovšem už to stačí k tomu být lepší v delších pasážích hry. Dříve jsem se plácali, že deset minut jsme drželi míč a že to přijde. Teď je to skoro celý zápas, ikdyž bez branky. Stále se věnujeme v trénincích držení míče, kombinaci na malém prostoru, přenosu hry. Chceme pracovat na našich přednostech a být trpěliví, ne nedočkaví. Spoléháme na to, že hráči dorostou přirozeně, nicméně vkládáme i sílu do tréninků. Také dlouhé míče i kombinace v postech jsou novou náplní tréninků. Jistě, zejména tento kvartet by měl přitvrdit na úroveň Červeného, Winklera a není v pořádku, že si ve finální fázi zatím nevěří. Ale ono to přijde a rozhodně to není třeba hrotit a někam pospíchat. Nechceme mít hotového fotbalistu v U14, chceme vychovat osobnost, co chce jednou hrát velice dobře fotbal, ale být i vzdělaným a slušným člověkem. Tyto hodnoty vnímá Junior Teplice jako nejdůležitější.

A proto snad my všichni děláme všechno. Díky spolupráci rodičů a trenérů, která stále funguje na výbornou.

Výborně se začlenil i nový trenér s vysokoškolským pedagogickým vzděláním Jiří Bujnovský a díky citu pro hru trenéra Egrta jsme i na této pozici udělali významné posílení v kádru celých žáků, kterých jsou 06 pilotním ročníkem a kde vrchol naších práce bude podzim-jaro 2020/2021.

V zimním období máme v plánu přidat v úterý dobrovolný, silově-kompenzační mimofotbalový trénink zaměřený na trampolínky, posilování středu těla, bosu, TRX, aerobic atd. aby nám v síle neujížděl vlak a abychom předcházeli zraněním, které poslední dobou díky změně muskulatury kluků začínají přicházet. Čeká nás také jeden víkend v zimě mimo ústecký kraj, kde bychom měli sehrát dva zápasy po sobě, v létě bychom měli jet na zahraniční turnaj. Vše se dozvíte s dostatečným předstihem. O pilotní ročník se musí podle toho pečovat.

Za podzim patří všem Díky.

A my jedeme dál!