U14: Most a Trnovany máme za sebou

Zveřejněno 21.01.2020 10:24:00 | Václav Havlík
Dobrý vstup do nového roku.

Na zápas do Mostu jsme bohužel odjeli v nekompletní sestavě. vzhledem k velkým počtům absencí jsme museli navolávat kluky bez tréninku či nemocné, aby nás bylo alespoň 12- to se nám od doby, co tu jsem, nestalo. Nicméně ti, kteří dorazili, odehráli zápas řekněme dobře. Ovšem většina z nich, kromě obranné trojice Šperl, Tvrdík, Krupička hrála pod svým maximem. Díky nepřesnostem v zakončení a nevyřešení finální fáze jsme se se soupeřem tahali, ikdyž nakonec vítězně. Ale je to málo. Ano, vnímáme to, že začínáme vyhrávat, že už porazíme Most, že se na to možná hezky kouká. Ale tento zápas byl opravdu pod naše možnosti. U kreativních kluků chybělo sebevědomí, 1:1, po ztrátě okamžitý návrat. Jak kluky pochválíme za prohru a odevzdané maximum, tak tohle vítězství nás netěší. Někdo je po zranění, tak se do toho teprve dostane, ale třeba Pepa Kotchan musí daleko víc zamakat pro tým. Na jedno stranu jsem rád, že chyběli dva středoví hráči a byl prostor tam zkusit jiné. Hegenbart velice dobře a Jůzl i Vorlíček umí zahrát dobře ve středu pole. Utkání mělo skončit třeba 8 vstřelenými branky.

Následovalo utkání s Hvězdou Trnovany. Do utkání jsme chtěli vletět a jako vždy jsme dostali sprchu a v první minutě prohrávali 0:1. Nicméně drive z kabiny a víra v naší hru nic nezměnila na faktu, že si jdeme hrát svojí hru a budeme trpěliví. To se odrazilo v jeden z našich nejlepší výkonů vůbec, 75% času na soupeřově polovině, kdy jsme ho rozebírali kvalitními přihrávkami jako po ose, tak sem tam dozadu. Dařilo se nám obcházení jeden na jedno i v obranné, nezajištěnné části hry. Kolmé přihrávky často nalézali útočníky. Ti je ovšem nepřesně sklepávali. Ani jejich náběhy nebyly optimální. Nicméně po každé nepřesnosti jsme byli schopni velice rychle míč opět získat a mít ho na svých kopačkách. Utkání muselo hráče bavit. Hodně doteků, úspěšnost v soubojích. Vlivem našeho tréninku hry na udržení, hry v přečíslení a držení míče se nám konečně objevuje transport do utkání, kdy již dovedeme pomoct přihrávkou, která nemusí být vždy dopředu. Kde máme zatím rezervy je hra v soupeřově vápně a střelba ze střední vzdálenosti, k tomu se ale dostaneme, nejdřív se musíme naučit hrát fotbal pořádně. Přímočarost bude časem. 55 minut jsme měli velikou dominanci na hřišti, která nám odešla s dvěma faktory. Siky začal ztrácet míče ve středu hřiště a Pepa přestal běhat. Nicméně zápas nebyl špatně odehraný. Velký vliv na druhý poločas měl Krupička v pozici útočníka, ikdyž to pro nás útočník není. Nejlepší hráči určitě Sýhora, Šperl. Že by se ta mašina konečně rozjížděla? Tdn Tdn

Základní skupinu ZL jsme zakončili 9 body a třemi dobrými výkony. Neusnout na vavřínech. Teď nás čeká Ústí nad Labem, které má 07 na republikové úrovni, tak to bude pro nás trochu jiné sousto a trošku prověrka. Tak snad nepropadneme. Jedeme dál.