U8: Z Mostu vezeme stříbro!

Zveřejněno 27.01.2020 21:24:00 | redakce
Poslední lednovou neděli jsme společně trávili ve sportovní hale areálu ve Velebudicích.

Důvodem byla naše účast na fotbalovém turnaji. Náš tým, oslabený marodkou, se v základní skupině utkal se tři soupeři. Prvním byli kluci z tradičního pražského týmu ABC Braník. Našim hráčům chvíli trvalo, než si zvykli na netradiční míč (hrálo se míčem na futsal velikosti 4), netradiční rozměry haly i netradiční rozměry branky. Spolupráce trochu drhla, ale přesto se nám podařilo vstřelit první branku. Naše další šance jsme neproměnili a soupeř srovnal. V dramatickém závěru jsme branku nedostali ani nevstřelili a utkání tak skončilo nerozhodným výsledkem 1:1. Druhým soupeřem byli kluci z Junioru Žatec. Ve svém středu měli několik dobrých hráčů. Naši kluci však také nejsou žádná ořezávátka a tak jsme jako vždy nastoupili s cílem zvítězit. Klukům se díky úsilí všech podařilo vsítit dvě branky a ujali jsme se tak vedení 2:0. Žatečtí se v žádném případě nechtěli vzdát a snížili střelou z přímého kopu na 2:1. Naši kluci v brejku opět zvýšili vedení na 3:1, což byl také konečný výsledek. Třetí utkání ve skupině jsme sehráli proti mladším klukům z Mostu. Jasným vítězstvím jsme potvrdili vítězství ve skupině. 

V semifinále jsme narazili na druhý tým skupiny A ze Slaného. Naši hráči na vlně euforie Slaný jednoznačně přehráli a zaslouženě jsme postoupili do finále. 

Tam jsme opět narazili na kluky ze Žatce. Tentokrát jsme ve zcela vyrovnaném utkání štěstí neměli a soupeř nám vrátil porážku stejným výsledkem v opačném gardu. Finále jsme prohráli 3:2 a brali jsme parádní druhé místo. Všichni kluci si zaslouží pochvalu za nasazení a výkony k utkáním. Rodičům pak za fandění a psychickou podporu.