U13: Příprava na novou sezónu

Zveřejněno 20.04.2020 12:12:00 | Václav Havlík
Trénujeme v domácím prostředí.

V těchto dobách, kdy nám všem okolnosti nepřeji hráči Junioru sportují doma, každý dle svých možností. Musíme všechny hráče žákovské kategorie pochválit, ve většině případů nám buď do dospělých skupin či těch dětských chodí nemalý počet videí a informací o tom, co kluci ten den či jiný dělali. Zajímá nás především sportovní aktivita, kdy se dozvídáme, jak kluci trénují dle videí, posílají kolik toho naběhali, ujeli na kole, nasekali dříví nebo vyhrabali lopatou, nažonglovali. Život spotovce není jen na hřišti.

I tak bychom byli ale velice rádi, aby si hráli s míčem, nějakou fyzickou kondici, tu doženeme, ale ten míč- ten je nejdůležitější. Ne protože bychom chtěli být nejtechničtější, ale proto, že kluci mlž a stž jsou těď těsně po zlatém věku motorického učení- to znamená že teď je jejich míra učení se na největší možné úrovni. Všechny kilometry na kole i sprinty jsou fajn, ale ten balon a cit k němu je to, co už se pak nedožene.

Vy to všechno víte, ať si kluci zahrají Fortnite, jedou se projet, ale ať si také zastřílí na zahradě, zkusí si nohejbal, kličky před barákem, jestli Vám to možnosti jen trochu dovolí.

Bez ohledu na to, jak bude tohle domácí období dlouhé, těšíme se na další sezónu. Věříme, že parametr menších, slabších jsme teď přečkali, nikdo už nás neukope, nepřetlačí a to co jsme teď doháněli technickými parametry, zarputilostí, to už by teď mělo jít samo. Měli bychom být stejně velcí, ale rozhodně lépe technicky vybavení než naši soupeři. Po dvou letech v mladších žácích a čtyřech letech ve starších teď bude na nás, co jsme si z toho období vzali. Jestli zvládneme přechody do žáků přetavit ne ve výsledky, ale v maximálně dominantní hru, velký počet branek. Za tu dobu se událo spolu věcí, změnili se trenéři, udělali jsme obrovské posuny na více frontách, kluci se se zlepšili a je teď na hráčích, zda se to teď ukáže. My věříme, že mladší i starší žáci budou chloubou Junioru. Takže od léta Jedeme dál a těšíme se! Je to na nás všech. Pracujme tak, jako doteď spojení Junior- hráč- rodič. A bude to super, my tomu věříme, děti si to přejí, vy nám pomožte, podpořte a výsledkem bude spokojenost pro nás všechny.