Time is time

Zveřejněno 08.12.2016 | holubnastrese.cz
Když se ho zeptali, proč začíná pracovat už ráno v pět, řekl, že chce mít pár hodin náskok před ostatními. To jsem se v poledne dozvěděl z knihy Sira Alexe, která se jmenuje Leading. Velký Šéf to nenapsal o sobě, nýbrž o nějakém řediteli jakési důležité firmy.

Sir Alex, ještě když nebyl Sir Alex, vstával chvilku před sedmou. V 7,40 musel být v Kolbence. Potom trénink, nějaké vlaky a autobusy a do postele se dostal v jednu po půlnoci. Od dětství byl naučený všude chodit včas. V práci byl vždycky první.

Na začátku trenérské kariéry měl pan Ferguson dvě hospody. Něčím se musel živit. Fotbalisté to mají jednoduché. Po obědě už jsou doma na kanapi a koukají na telku. Šok je čeká, když po kariéře na hřišti chtějí v klubu dál pracovat. Zjistí tři věci. Každý den je čeká nekonečně úkolů a schůzek, den má jen čtyřiadvacet hodin a práce nikdy nekončí.

Pan Alex píše, že když vám je deset, rok k jedenáctým narozeninám se vám zdá jako nekonečno a není se čemu divit. Vždyť to je deset procent vašeho dosavadního života. V padesáti je další rok za chvilku. Pouhá dvě procenta.

Asi si večer nařídím budíka.