Přes porážky k vítězstvím

Zveřejněno 06.07.2020 10:43:00 | www.holubnastrese.cz
Do výčepu přišel chlápek a objednal si Jupitera. Nejdřív jsme se báli, že se jedná o začínajícího astrologa, ale ukázalo se, že je z Belgie a přes pivo. Dostal Braník. Prý, ať si moc nezvyká. Dopil třetí a začal nám vyprávět, jak byl šéfem mládežnické fotbalové akademie, kde měli trenéra, který si to hrál po svém.

Trenéři měli nakázáno hrát kombinačně od brankáře přes obránce do zálohy a následně cíleně do útočníků a při ztrátě míče okamžitě presovat. Trenér, který si to hrál po svém, to na domácím hřišti hrál podle zadání, ale jak jeli ven, tak to hrál pragmaticky, v hlubokém bloku a na protiútok a ono to fungovalo.

Trenérovi, který si to hrál po svém, to vyšlo i na půdě slavného soupeře. Trenérovou smůlou bylo, že chlap, co vy výčepu přešel od Braníku k Plzni, doma v Belgii přejel z jednoho konce na druhý, aby viděl, jak to kluci hrají. Po zápase počkal na trenéra, pogratuloval mu k výhře na půdě slavného soupeře a potom mu řekl, ať přijde v pondělí a ať si hned ráno zabalí věci a vypadne.