U15: Starší žáci opět trénují

Zveřejněno 01.02.2021 14:06:00 | Václav Havlík
Při přísném dodržení veškerých opatření vlády jsme opět na hřišti!

Od pondělí jsme se rozhodli opět trénovat. Poctivě dodržujeme skupiny max. dvou hráčů a minimálně dvoumetrové rozestupy.

Obsahově trénink není stejný jako obvykle, nicméně je  plnohodnotný. Využíváme kruhový trénink, někdy spolupráci dvojic, různě zaměřená stanoviště. Různě si hrajeme s délkou intervalů na stanovišti podle toho, co právě sledujeme. Velkou výhodou je, že máme většinou trénink pro 8 hráčů na čtyřech stanovištích a čtyři trenéry. Každí dva hráči mají svého trenéra, trénink samotný je intenzivnější a individualizace větší.

Trénink máme rozdělený podle rozvoje schopností, i dovedností. Síla, rychlost, obratnost, horní/dolní polovina těla, stabilita.. ale také vedení míče, zpracování, dlouhá i krátká přihrávka, obcházení, střelba, 1:1 atd. či  různé běhy.

Máme obrovskou výhodu v našem rozložení trenérů na hřišti. Každý se profiluje jinak a hráči dostávají dobré informace ke každé prováděné činnosti. Pan Bujnovský je často zaměřen na sílu, odrazy, rychlost v návaznosti na výbušnost a práci s balónem. Manipulaci, vedení, příjem míče elegantní a efektivní má na starost trenér Egrt. Pan Zigmund se věnuje práci 1:1 v různé formě. Každý z trenérů se věnuje své silné stránce. Společně  se tak názorově i prakticky podílíme na skladbě tréninků. I v této době mají hráči servis roven velkým oddílům. My jedeme dál.