U6: Školička v dobrém počasí trénuje, soutěží, baví se

Zveřejněno 28.05.2021 10:12:00 | Václav Havlík
Pomalu vplouváme do plného tréninku s radostí našich nejmenších členů.

Když nám počasí dovolí, jdeme na hřiště. Moc nás těší, kolik nás je, jak trenérů, kteří mají každý trénink dobře připravený, tak hlavně dětí. Jsme velice rádi, že jsme poskládali takový trenérský tým, že i přes vysoký počet malých talentů se nikdo na tréninku nenudí, není opomíjen, je v tréninku oslovován. Ano, trénink je to specifický, často vážeme tkaničky a když proletí helikoptéra, tak máme na chvilku po tréninku, ale kluky to s dětmi baví. Já se na trénink nejmenších těším, je to hezký pohled mít takhle naplněnou kategorii. Na čem mají velikánský podíl předchozí trenéři. A i proto stále věříme, že to Tereza zvládne a bude možné, aby se opět zapojila.

Co musíme vyzdvihnout, je zlepšení dětí. Nejen že jsou mnohem vnímavější, už chápou co je roh, kdo by měl rozehrávat, co děláme za cvičení. Ale musíme zmínit i to, že vlivem věku a tréninku se lepší i v dovednostech. Doteď jsme nejvíce pracovali na vstřelení branky a na vedení míče. To baví všechny. U těch starších budeme nyní  přidávat vnímání prostoru - kam si musí naběhnout. Dále pak přihrávku, krytí míče, kličky a základní fotbalový princip - útočit na branku nebo na míč, ne branku bránit.

Ale hlavně - není cílem drill, ale hlavně radost ze hry, z každé věci, co se klukům či holkám povedla, aby šli domů s dobrým pocitem.