U13: Poprvé na velkém hřišti

Zveřejněno 28.05.2021 10:09:00 | Denis Egrt
Přechod na fotbal v 11 hráčích je pro nás výzva.

Jak jsme si mysleli, soutěže se nedohrají. Přesto trénujeme a makáme dál. Odehráli jsme řadu přátelských utkání se soupeři, kteří jsou starší a s jednou velkou změnou - tím je velké hřiště. 

Dá se říct, že je to pro nás úplně jiný sport. Bylo vidět, že v prvních dvou zápasech jsme si na to zvykali. Poslední utkání ukázalo, že by to mohlo jít dřív, než jsme si s trenérem mysleli. Většina kluků se s tím výborně popasovala, ať v tréninku nebo v samotných zápasech. Bude to ještě hodně práce, ale věřím, že kluci to zvládnou a budou ochotni makat ještě víc, než do teď. 

Určitě stojí za to zmínit Adam Proška, který za poslední rok udělal asi největší pokrok co se týče výkonnosti a je to jen tím, že chodí pravidelně trénovat a na tréninku odevzdá maximum. Už od června se ročník 2008 a 2009 rozdělí a vybraní hráči 0909 se posunou do starších žáků. Ostatní hráči 2009 se připojí k ročníku 2010, vedené trenéry Lukášem Procházkou a Michalem Karrmannem.

Věřím, že se kluci budou stále zlepšovat a přechod na velké hřiště zvládneme více než dobře. Děláme pro to maximum, co je v našich silách.

Makáme dál.