U15: Pár prvních zápasů za námi

Zveřejněno 28.05.2021 10:16:00 | Václav Havlík
Určitě posun dopředu všech hráčů!

Postupně zkusím zhodnotit poslední měsíc.

Začali jsme vkládat do tréninku střednědobé běhy, protože jsou oblasti, kam se malými hrami nedostaneme. Nepřeháníme to, nejsme blázni, abychom celý trénink běhali. Ale po prvním měsíci řekněme zahřívacím jsme si při pětiminutovém testu zjistili, že na tom vůbec nejsme dobře po fyzické stránce. Rozhodli jsme se tedy změnit trénink a po dalším měsíci můžeme říct, že většina kluků se v tom samém testu zlepšila v průměru o 25 procent a každým dalším tréninkem se úroveň naběhaných metrů zvyšuje. Poklona všem.

Přecházíme do nového rozestavení se čtyři středovými hráči. Rozhodli jsme se pro tuto variantu ze dvou důvodů. Díky typologii našich nejlepších a nejpracovitějších hráčů. Druhým důvodem je, že proti starším a silnějším klukům se tam asi těžko budeme dostávat po stranách. Je to trošku defenzivnější formace, nicméně Milán s s ní vyhrál ligu mistrů. A my se chceme měřit s těmi lepšími týmy. Důležitá je role hráčů a vnímání prostoru kolem sebe, pressingové chování, vědomé otevření si hřiště. Je to pro nás nové, tak to bude asi chvilku vypadat hůře, než si na to kluci zvyknou. Nicméně já jsem přesvědčený, že je to dobrá varianta. Dále budeme hrát i 352 a 451, aby kluci věděli základy možností a povinností v každém dalším rozestavení, ikdyž nám možná zprvu nepřinese vítězství.

První zápas s Ústím nad Labem jsme nezačali špatně. Vyrovnaná první půle při rozestavení 4-1-2-1-2, kdy jsme se s novým systémem sžívali, nevyřešili jsme ovšem přechodovou fázi. Soupeř chytře zareagoval přenášet hru do stran, kam jsme se zatím pomalu posouvali. V druhé půli jsme přešli do známého 3-5-2 a 3-4-3 a zápas jsme otočili na naší stranu. Díky brankám Krejčího. Výborné výkony druhý poločas Molnár, celý zápas Sýhora, Jůzl a oba stopeři Arnošt s Šperlem. Tito čtyři jsou obecně středová osa plus Hubáček, o kterou se chceme opírat.

Druhý zápas Chomutovem jsme pokračovali v tom co chceme hrát, tentokrát se nám to vyplatilo a zvítězili jsme. Opět výborný zápas Šperl, Arnošt, nadprůměrný Sýhora, Jůzl, Hubáček, Hegenbart.

Posledním zápasem Roudnice. No. Tenhle zápas jsem nám prohrál já, tuto prohru beru na sebe. Dobrý první poločas, všichni dobrý výkon, od Koláře, přes Winklera, Po konečně běhavého Vorlíčka. Kdybychom v tom vydrželi, měli by jsme stále zhuštěný střed a vypadalo by to jinak. Chtěli jsme hru přesunout na stranu, kde jsme se ale vůbec neprosazovali ani na jedné z nich. plus uvolnění středu a nějaké změny nás stála dobrý pocit z celého zápasu.

Nicméně budeme pokračovat v trendu, který jsme zavedli. Různá rozestavení, byť by nás mohli stát vítězství v přátelském utkání. Malé hry v tréninku na vybagování a následným přechodem do útoku podpořen průnikovými přihrávky.

Poslední věc- velká pochvala Jůzl, přístup k trénink, trochu vyrostl, fyzická kondice a herní projev se přidal úplně sám. Plus rvavost Arnošta s se Šperlem na jedničku. Naběhané km Sýhory a chytrost Hubáčka. Tvrdost Hegenbarta, Winklera, Červeného, Buldočí povaha Vorlíčka, chytrá vyčůranost Krejčího, přímočarost Krupičky, pracovitost Cháry, výborný poločas s Ústím Molnára, chycené střely z dálky Koláře, srandista Kruška a (zatím) pokorná povaha Kotchana. Plus v tréninku Pric s Abrahamem jsou dobrou součástí. To jsou fragmenty posledního měsíce.

Takže jedeme, dneska trénink a čeká nás Litoměřicko!