U10: Soustředění a mnoho zápasů

Zveřejněno 02.10.2021 11:31:00 | Michal Just
Ve čtvrtek jsme vyjeli na soustředění do krásného areálu v Roudnici nad Labem.

Čekaly nás čtyři dny fotbalového maratonu. Stihli jsme toho opravdu hodně. Spoustu tréninků, jeden zápas, regeneraci v aquacentru a procházku na zaslouženou zmrzlinu. Kluci nám říkali, že tam chtějí ještě zůstat, i když na posledním tréninku už byli hodně unavení a to myslím hovoří za vše. Soustředění se povedlo a na klucích byl vidět posun, když měli každý den míč u nohy. 

Děje se toho opravdu hodně a než sme odjeli do Roudnice, odehráli jsme několik zápasu a turnajů. Sehráli jsme přípravné utkání s TJ Hvězda Trnovany a nevedli jsme si vůbec špatně. Hráli kluci co nejeli na Ondrášovku a Krajský přebor. Bojovali a bylo to vyrovnané utkání a padlo mnoho gólů. Po zápase jsme si zakřičeli náš pokřik. Pro mnohé to bylo úplně poprvé a tak jsme zjistili, že i ten pokřik se musíme naučit. Doufáme, že ho budeme křičet často.

Účastnili jsme se i Ondrášovka cupu. Zajížděli jsme do Litomeřic, kde jsme předtím v Krajském přeboru vše jasně vyhráli. První zápas jsme zvládli a vyhráli nad Roudnicí. Druhý nás soupeř z Velvar přehrál a sportovně musíme uznat, že byl lepši. I to je dobré pro rozvoj kluků - prohra ke sportu patří. Poslední souboj byl boj o přimý postup s FK Litoměřicko v zápase jsme předváděli hezké akce, ale soupeř byl důraznější. Výsledkem byla remíza 6:6, kdy jsme si mysleli, že rozhoduje klasicky skóre a to jsme měli lepší. Bohužel se ukázalo, že rozhodují vstřelené branky a tam jsme měli o dvě méně a tím přišli o přímý postup. Je to škoda, ale i takový je fotbal.

Krajský přebor se konal v Ervěnicích. Při příjezdu nás přivítalo sluníčko a prvním soupeřem byl domácí výběr Ervěnice-Jirkov. Na začátku začalo velmi pršet, ale i tak jsme soupeři nedali šanci a výsledkem bylo našich 30 vstřelených branek. Bohužel pršelo natolik, že další zápasy se už nedaly odehrát a jeli jsme domu. Je toho opravdu hodně a to je dobře, protože každý trénink a zápas nás posouvá dál