Hamza na Hrad!

Zveřejněno 19.12.2016 | www.holubnastrese.cz
O víkendu jsme se od nás z výčepu vydali na dva výlety. V sobotu jsme byli na kopané v Lipsku. To je tam, kde ještě nedávno jezdili Trabanty, aby nám je jednou v listopadu postavili v Praze pod hrad a utekli do Německa. Lipsko je o pětinu větší než Brno a na fotbal tam chodí desetkrát více lidí, ale to jenom proto, že se jich na stadion víc nevejde a v sobotu jim vůbec nevadilo, že mrzlo.

V neděli nás pozvali myslivci do hájovny a společně jsme v telce koukali na holky s flintami, jak jezdí na lyžích po lese. Původně jsme měli namířeno do Nového Města na Moravě, ale již bylo vyprodáno, a tak jsme šli k myslivcům, protože nás ty pistole fakt zajímají. Nebylo to špatné. Holkám to slušelo a potom jsme vystříleli šampusy a vrátili se zpátky k nám do výčepu a udělali jsme dobře.

On totiž Chytrák Lojza není chytrý zbytečně. Při druhé borovičce ho napadlo, jak zachránit ten náš fotbal. Lojza pravil, že to je všechno v lidech. Ale ne v nás, co sedíme na kanapi a kafráme, jak to nejde. Za všechno mohou ti nahoře a ten náš fotbal prý není výjimkou.

V kotlině se připravuje samostatná liga. Dělá na tom slušný fachman. Chytrý chlap. Věříme mu. Fakt. Vždyť není mnoho lidí, kteří jsou ve vedení mnohdy i druhého týmu první ligy a seděli s jedním z nejbohatších Čechů. Seděli na gymplu. Nikoliv v báni. Zkušený a vzdělaný manažer. Našeho Chytráka Lojzu, ale napadlo, jestli by nebylo lepší se zeptat pana Hamzy. To je ten, co dříve s basketbalistkami Žabovřesk vyhrál Evropskou ligu, od pondělí do pátku vede vlastní vinařství a o víkendech dělá do biatlonu a vy díky němu víte, jak vypadá stará malorážka a mladá Koukalová.

Na co pan Jiří Hamza sáhne, to se ve zlato promění. Nemohl byste mu někdo zavolat a zeptat se, jestli nemá po večerech čas? My ve výčepu voláme: „Hamza na Strahov!“. Dědek Pecka po třetí borovičce zachází ještě dál a křičí: „Hamza na Hrad!“