U10: Turnaj, Krajský přebor, Mini Liga, Přátelák

Zveřejněno 02.11.2021 9:35:00 | Ing. Michal Just
Během uplynulého období jsme stihli odehrát velmi mnoho zápasů a ještě více tréninků.

Začínali jsme na turnaji v Bílině, kde jsme postavili hned dvě mužstva. Na krásném trávníku každý náš tým odehrál pět zápasů, včetně pikantního vzájemného souboje našich mužstev. Nakonec jsme obsadili druhé a čtvrté místo. Kluci si kromě zážitků odnesli medaile a poháry, ze kterých měli velkou radost. 

Pokračovali jsme na domácí půdě, kde jsme měli těžké soupeře, především z Ústí nad Labem a Mostu doplněné o tým z Děčína. Před domácím publikem jsme předváděli velmi hezký fotbal, plný hezkých akcí, kliček, přihrávek a golů. Všechny zápasy jsme vyhráli a pak si užili oslavu s rodiči a fanoušky. 


Další víkend jsme na poslední chvíli byli pozváni na Mini Ligu do Roudnice nad Labem. Kde nás čekalo pět těžkých soupeřů Kladno, Neratovice, Slaný, Roudnice a Chomutov. Zase jsme hráli velmi hezký fotbal a kromě dvou remíz jsme všechny týmy porazili. V celkovém součtu jsme tento turnaj vyhráli a udělalo nám to velkou radost. To bylo v sobotu, ale v neděli nás čekal ještě kraj v Děčíně. Zde jsme odehráli zápasy s kluby z Děčína, Loun a Žatce. Byla na nás znát únava a zápasy neměly takový náboj, ale i tak jsme všechna utkání jednoznačně vyhráli.

Hned v úterý jsme měli další zápas proti Oldřichovu a Bílině. Hráli všichni a byla to vyrovnaná utkání plná gólů na obou stranách. Nakonec si oba naše týmy užily radost z vítězství a mohli jsme si všichni dohromady zakřičet náš pokřik.

Jako poslední nás čekal krajský přebor v Mostě. Kde nás čekal domácí tým a Ústí nad Labem. V tomto turnaji se nám moc nedařilo zejména výsledkově. Herně jsme měli světlé chvilky, ale soupeři nás predčili svou bojovností a rychlostí. My jsme naopak někdy zbytečně hráli na jistou a málo jsme si věřili ve hře jeden na jednoho. Kromě dvou remíz jsme ostatní zápasy prohráli. I tahle zkušenost je pro nás přinosná. Ukázalo nám to, na čem musíme ještě hodně pracovat a jak jsme řikali klukům po zápase: nejsme kapela, aby jsme pořád vyhrávali a i prohry ke sportu patří.

Teď nás čeká podzimní a zimní období, kdy se nehraje Krajský přebor ani ostatní soutěže. Na tréninky máme dojednanou jednou týdne tělocvičnu, ale pokud počasí dovolí, chceme být co nejvíce venku, kde se kluci mohou lépe rozvíjet. Na všech hráčích vidíme pokroky, ale máme stále na čem pracovat. Je důležité, aby kluci chodili co nejvíce na tréninky i v tomto období, protože každá absence je znát a jde vidět, že po pauze se musíme zase některé dovednosti pilovat téměř od začátku. Dále pro nás zůstává prioritou učit kluky indivuduálním dovednostem. Tedy práce s míče, hra jeden na jednoho, celkový rozvoj obratnosti, na které musíme zamakat a postupně zapojujeme již kombinace. A to nejdůležitější na konec. Hlavní je, že to kluky baví a mají úsměv na tváři. O tom to celé je:-)