U15: Herně dobře zvládnutá půlsezóna

Zveřejněno 21.12.2021 10:08:00 | Denis Egrt
Zápasy s konkurencí nám ukázaly, že ani proti starším herně nepropadáme, naopak. Jaro ukáže velký posun.

V první řadě bych chtěl shrnout tento půl rok na velkém hřišti výsledkově, kde jsme s 10 body skončili na 6 místě se skóre 26:31 z 10 týmů. Určitě tato půlka sezóny nedopadlo výsledkově nejlépe, to se všichni shodneme, ale víc než výsledky nás zajímají jiné věci. A to výchova hráčů jako taková, ať už individuální nebo týmová. Jinak řečeno jak k tomu výsledku dojdeme. Chceme hrát rychlý kombinační fotbal s velkou odvahou jeden na jednoho v jakémkoli prostoru hřiště, aby jsme míče neodkopávali do ztrát pod tlakem, aby kluci byli odvážní a sebevědomí i za cenu toho, že budou chybovat a nedosáhneme asi na takový výsledek, než bychom s bezpečnějším fotbalem dosáhli. Mohli by jsme se bavit i o tom, že v úvodu soutěže jsme nevstoupili úplně ideálně do soutěže, ať vinou zraněných nebo jiných důvodů.

Ještě bych chtěl zmínit jednu pro mě důležitou věc a to je docházka na TJ. Ze 17-tičleného kádru se nám nestalo ještě ani jednou, že by jsme se sešli všichni hráči na trénink. To mě trochu mrzí a zároveň bych chtěl poprosit rodiče, abychom kluky dostali z jejich komfortní zóny. Vím,že někdy se nechce, jsou unavení nebo mají něco jiného naplánované,  ale jestli by to bylo možné, tak ať to zkusíme překousnout a dorazit na ten trénink protože ten je bude posouvat dál a zlepšovat.

Chtěl bych vám poděkovat a popřát hezké svátky, veselé Vánoce a šťastný Nový rok, který doufám bude sportovně lepší, než byl tento.