U10: Nezastavujeme

Zveřejněno 22.02.2022 11:49:00 | Ing. Michal Just
Turnaje, zápasy, tréninky. Jsme rádi, že se situace zlepšuje a my můžeme zase trénovat a hrát bez omezení. Začali jsme turnajem v Zákupech.

Ve skupině jsme začali výhrou proti Ústí nad Labem a dobrý začátek nám pomohl ve zbytku zápasů. Celou skupinu jsme vyhráli bez ztráty bodu. V semifinále jsme porazili Baník Sokolov a ve finále jsme narazili na Slovan Liberec dívky 2011. Ve skupině jsme holky porazili 5:0, ale nečekalo nás nic lehkého. Nástup byl za hudby ligy mistrů a byl to pro kluky zážitek. Ve finále jsme měli hodně šancí, ale žádnou jsme nevyužili. Zápas to byl pro diváka velmi pohledný, protože i holky z Liberce předváděly hezké akce a hrály velmi dobře. Utkání skončilo remízou 0:0 a tak rozhodovaly penalty. My jsme snad poprvé na penalty byli šťastnějším týmem a turnaj vyhráli. 🥇🏆 


V další období jsme se v tréninku zaměřovali na práci s míčem. Zpracování, vedení a přihrávka to je základ, bez kterého se žádný fotbalista neobejde. Je nás čím dál tím víc a tak se snažíme najít pro každého optimální cvičení pro jeho rozvoj, což je v tomto počtu opravdu výzva. Sehráli jsme i několik připravných zápasů s Oldřichovem a Bílinou, kde si zahráli všichni. Na mini turnaj k nám přijeli Děčín a Neratovice. Sice nám nepřálo počasí, ale i tak jsme si parádně zahráli.

Na další turnaj jsme zajížděli do Dubí. Na tomto turnaji si zahráli zase jiní kluci, tak aby si také zkusili zápasy v hale. V trunaji startovaly týmy s ročníky 2011-2012. Byly tedy o něco starší než my, ale to vůbec nevadilo. Kluci první zápas remizovali. Bylo vidět, že je to jejich první turnaj v hale, kde je míň prostoru a hodně soubojů. Ostatní zápasy jsme prohráli, ale o to úplně nešlo a důležité bylo si zahrát. Nám i klukům to ukázalo, že máme na čem pracovat a že jen trénink nám pomůže být lepší a lepší. Trénování není jen to na hřišti s trenérama, ale i to doma venku atd. Pokud se chceme zlepšovat i trénink doma je potřeba. Na tréninku jsme si to prošli a kluci se chtějí zlepšovat, tak aby to příště bylo lepší a to je to nejdůležitější. V dalším období doufáme, že už se bude lepšit počasí a my budeme pracovat na našich dovednostech v příjemnějších povětrnostních podmínkách.