U10: Vítězný turnaj a krajský přebor

Zveřejněno 30.03.2022 9:02:00 | Ing. Michal Just
V tomto období nás čekal halový turnaj a potom již následoval začátek krajského přeboru. Na poslední turnaj jsme zajížděli do Jirkova. Čekala nás tam velká hala, kde se dal hrát hezký kombinační fotbal.

Ve skupině jsme vyhráli ve velmi kvalitním utkání s Braníkem Praha. Postupně jsme porazili i Košťany a domácí Ervěnice-Jirkov. Skupinu jsme vyhráli a šli jsme do semifinále proti Litvínovu. Utkání bylo na jednu bránu, ale zahodili jsme spoustu šancí a nakonec vyhráli pouze 2:0. Ve finále nás čekal náš stalý soupeř z Děčína. Utkání jsme zvládli a vyhráli celý turnaj. S halovou sezonou jsme se tak rozloučili jak jsme jí začali a to prvním místem. 


Trénujeme již jen venku a soustředíme se na práci s míčem a nácvik herních situací. Snažíme se přidávat i na intenzitě tak, aby jsme s míčem pracovali ve větší rychlosti a i rozhodováni při hře bylo rychlejší. V této oblasti musíme ještě hodně zapracovat. Tento víkend jsme na Teplických Stínadlech sehráli první kolo krajského přeboru s velmi těžkými soupeři FK Teplice a Junior Chomutov. První jsme změřili síly s FK Teplice. Po velmi dobrém výkonu, kdy jsme soupeře napadali a byli neustále v pohybu, jsme první utkání vyhráli. Druhé utkání jsme hráli proti stejnému soupeři jako první zápas. Tento zápas jsme na začátku zaspali a brzo prohrávali o 3-4. branky. Soupeř byl lepši jak v práci s míčem tak v rychlosti a my mu dávali hodně prostoru. Pro nás to byla ukázka, že máme stále na čem pracovat a opět se potvrdilo, že každý zápas je jiný. Ke konci zápasu se hra vyrovnala, ale výsledkem byla prohra. Další zápasy jsme hráli s FK Junior Chomutov. Obě utkání jsme vyhráli 4:0 i když soupeř hrál velmi kvalitně. Je dobře, že hrajeme zápasy s kvalitními soupeři, protože jen tak se můžeme posouvat stále dopředu. Musíme pracovat na rozehře od brankáře a na kombinaci na malém prostoru a hru 1:1. Výsledky jsou sice hezké, ale pro nás je důležita předvedená hra. U kluků je vidět velký posun, ale zároveň máme stále na čem pracovat a čeká nás ještě douhá cesta. A my se na ní těšíme, stejně jako na soustředění, na které jedeme už tento čtvrtek do krásného areálu v Roudnici.