U8: Zimní soustředění

Zveřejněno 12.04.2022 9:38:00 | Michal Karrmann
V minulém týdnu jsme, ještě před zahájením jarní části soutěže, absolvovali 4 denní zimní soustředění a tentokrát i přesto, že soustředění bylo v jarním čase, bylo opravdu zimní.

Počasí se s námi moc nemazlilo a i když sem tam vykouklo slunce, bylo většinou dost chladno, větrno i deštivo. Ale ani toto nevlídné počasí nás nezastavilo v tom, abychom odtrénovali vše, co jsme chtěli.
Hned první den po příjezdu jsme sehráli přípravné utkání na dvou hřištích s týmem Pšovka-Mělník, které bylo velmi vyrovnané a výsledek byl zhruba 38:38. Ostatní dny nás čekaly vždy dvě tréninkové jednotky, které kluci odmakali tak, jak jsme si představovali. Kluky tréninky bavily, často jsme je museli až vyhánět ze hřiště, abychom přišli včas na oběd nebo večeři. Hlavní náplní tréninků byla práce s míčem, hra 1 na 1 a také přepínání z útočné fáze na obrannou, což zatím klukům dělá velký problém, ale jde vidět, že se zlepšují. Tréninky jsme většinou zakončili soutěží o hodnotné ceny, hodinky (bonbonové hodinky), apod. Mimo fotbalové tréninky jsme se s klukama snažili, aby si také osvojili návyky spojené s tím, že ne vždy jim se vším pomůže maminka (sprchování, oblékání, stlaní a úklid pokojů). Klukům to moc šlo a předháněli se, kdo bude mít lépe uklizený pokoj, aby vyhráli bodování pokojů.
V mezičase mezi tréninky a jídlem nám zbyl čas na další aktivity, kluci hráli karty, stolní hry, pingpong, kvíz a nebo řádili na hřišti a prolézačkách. V sobotu jsme společně shlédli i fotbalové utkání Teplic se Spartou.
Po celou dobu jsme měli zajištěné jídlo, které klukům moc chutnalo, často si přidávali a vraceli prázdné talíře, a pitný režim.
Klukům patří velká pochvala za to, jak celé soustředění zvládli. Věřím, že si ho velmi užili.