U17: Pomalu se rozjíždíme

Zveřejněno 22.04.2022 9:46:00 | Václav Havlík
Začalo jaro. I to fotbalové. Soutěžní utkání, emoce, přesun do Bystřan.

Při rozjezdu jara jsme měli zavítat na první utkání s týmem FK Dobroměřice/ SK Černčice. Utkání se bohužel nekonalo. Nicméně konat se bude a těšíme se něj.

V druhém zápase, pro nás vlastně prvním, jsme se utkali s SK Štětí. Utkání má pro nás hořkou příchuť, protože se při něm zranil náš kapitán a vůdce týmu Kuba Arnošt. Všichni mu držíme palce, ať se vrátí brzy a ještě silnější než byl. Bohužel jsme hned v první minutě inkasovali, o chvilku později znovu a tak jsme začínali s mankem. Soupeř do utkání vstoupil velice dobře a má náš velký sportovní respekt. V první polovině první poločasu se hra vyrovnala, také se nám podařilo vsítit branku a do poločasu jsme šli při vyrovnaném skóre 2:2. Druhý poločas již byl v naší režii po vstřelené brance Tomáše Krejčího. Poslední minuty utkání se nám vrátila fotbalová zimní příprava a my tak byli úspěšní při řešení útočných činností.

Dalším zápasem, a vlastně i prověrkou pro nás byly Modlany. Hráli jsme opět v našem oblíbeném 4-5-1. A opět jsme inkasovali v první minutě utkání, opět se pak hra vyrovnala, nicméně nebyli jsme šťastnější, neproměňovali jsme šance. Chyběl nám hrozně x faktor Tomáš Krejčí, který nám umí řešit přechod mezi obrannou a útočnou fází. Zápas jsme ze tří standartních situací prohráli 2:3. Přesto tam byly dobré výkony. Krajní záložníci a fantastický Šperl. Na druhou stranu tam byly i špatné výkony ve středu hřiště. Zápas měl dobré parametry a my se z něj chceme poučit. Něco jsme si k němu řekli.

Teď nás čekají další soupeři. Připravíme se na ně, respektujeme je. Ale jsme Junior Teplice  a ukážeme svou sílu. Fotbalovou.

Jedeme dál.