U17: Herně se opět vracíme do pohody

Zveřejněno 01.06.2022 12:39:00 | Václav Havlík
Čtyřlístek dalších těžkých utkání za námi.

První ze zápasů bylo utkání v Bílíně. Celý zápas jsme byli lepším týmem, ale chyběla nám síla, ne převaha ve středu hřiště. Herně to bylo v pořádku, ale nedokážeme zatím utkání takového typu překlopit na svou stranu, protože ani v soupeřově šestnáctce to nedokážeme překlopit do dobrého zakončení. Převaha ze středu hřiště nám teď nestačí. Bohužel jsme v závěru inkasovali z breakové situace, nicméně jsme utkání vyhráli na penalty.

Zápas s Dobroměřicemi byl v prvním poločase při převaze soupeře, nicméně velkou šanci si nevytvořil. Nastoupili jsme v diamantu, chtěli mít pokrytý střed hřiště, docela se nám to i dařilo i tomto utkání, kdy jsme hráli proti staršímu soupeři. Do druhé půle jsme šli záměrně v rozestavení 433 se záměrem útočit po křídlech, ale ani my jsme si nevytvořili větší šanci a bohužel jsme v závěru inkasovali ze standartní situace a utkání tak prohráli.

Utkání s Trnovany, na velkém hřišti, což měla být naše výhoda, bylo herně velmi nepovedené, přechodová fáze hry, držení míče, chození do útoku po stranách jsme málo využívali a proto jsme jak již poněkolikáté inkasovali ne po tlaku soupeře, ale z breakových situací a zápas prohráli.

Zápas s Černovicemi jsme udělali pár změn, zejména vysunutí Šperlíka na střed zálohy, což se jevilo jako klíčový faktor. Přes spousty ztrát od našich stoperů se nám ale podařilo zvítězit. Pro pohodu mužstva důležité.

Na jaře nás hodně limituje fakt, že hrajeme bez Arnošta, který našim hráčům ukazuje bojovnost, dokáže tým strhnout a hlavně eliminuje fyzickou sílu soupeřů. Protože na jaře se na nás chce každý tým vytáhnout a s radostí si tam bere hráče 2004,2005, která my nemáme. Nebyl tým, který by nás přehrál, naopak jsme v každém zápase lepší, ovšem zatím to neumíme překlopit v branku, jako na podzim. Pouze s Dobroměřicemi to bylo vyrovnané z pohledu předvedené hry. Snažíme se pracovat v tréninku pořád stejně, pořád s moderními trendy, zakládání, přechody, velké i malé hry, na udržení, s dohazováním balonů, poziční hry.. atd. ale v zápasech se potýkáme zatím s daleko větší fyzickou silou. Náš čas ale přijde, protože víme, co o toho chceme a že pro nás je daleko důležitější cesta jak k výsledku dojít, než výsledek samotný. Cílem je stále výchova hráčů do fotbalu dospělých, výchova osobností, nikoliv sobotní výsledek, byť nám mrzí. Přesto si tabulkově vedeme lépe, než by možná někdo před sezónou očekával. Hlavně stále chceme hrát náš fotbal, fotbalově řešit situace, i za cenu ztráty. Odvaha. 

Jedeme dál, sezóna a tréninky ještě nekončí.