U11: Nové výzvy

Zveřejněno 14.06.2022 11:44:00 | Ing. Michal Just
Po soustředění, které jsme strávili jako tradičně v krásném areálu v Roudnici, nás čekaly nové výzvy. Nově jsme začali hrát Miniligu, kde nás čekalo mnoho těžkých soupeřů.

První turnaj Miniligy jsme jeli do Nymbruku. První dva zápasy jsme dostali lekci a vysoko prohráli. Další zápasy jsme se už trochu rozkoukali a hra již byla více vyrovnaná. Po dobrých výsledcích a výkonech na halových turnajích a Krajském přeboru nám tato zkušenost ukázala na čem máme dále pracovat. Činnosti jako individuální práce s míčem, rychlost provedení, ale i již větší potřeba kombinace a vnímání prostoru či rozehra od brankáře. To vše jsou činnosti, kde jsme zaostávali. Proto jsme se na tyto dovednosti v tréninku zaměřovali v různých cvičení a pracovali na tom, vysvětlovali, aby i kluci chápali v čem jim to při hře pomůže. Postupem času bylo vidět zlepšení, které se projevilo i na Minileze, kde jsme postupně vyrovnávali hru se soupeři a v posledním turnaji jsme již své protivníky přehrávali a dokonce všechny zápasy vyhráli. Výsledek potěšil, ale pro nás je důležitější to, že jsme své soupeře přehrávali fotbalově a měli více míč na svých kopačkách. I tak je stále velký kus práce před námi a nesmíme usnout na vavřínech, protože jen kvalitní trénink nás posune dál a dál.

Kromě Miniligy hrajeme i Krajský přebor a přatelská utkání, tak aby si zahrál opravdu každý. Nyní je v našem ročníku cca 30 hráčů. Někteří jsou tu dlouho i třeba 5let a někteří se k nám přidali teprve nedávno. Snažíme se tedy v rámci možností hledat pro kluky optimální výzvu tak, aby cvičení na tréninku byla přínosem a nebyla například pro někoho příliš náročná nebo naopak. Na všech hráčích, kteří chodí pravidelně je vidět posun a i při zápasech se již objevují věci, které trénujeme. Každý z kluků se učí jinak rychle, ale to nejdůležitější je, aby je to bavilo a šli na trénink i po tréninku s úsměvem. Nyní nás čeká konec sezóny a proběhne rozloučení tradičním fotbálkem s rodiči a společným posezením. Tímto zvu rodiče ať určitě přijdou, klukům to vždy udělá velkou radost. Děkujeme, Vaši trenéři.