Závěr roku 2016

Zveřejněno 23.12.2016 | Háša Petr
V neděli a následně ve středu jsme sehráli závěrečné turnaje ve fotbálku, kdy jsme promíchali kluky z obou ročníků starší přípravky - ročníky 2006 a 2007.

Hráči a hráčky obou ročníků jsme museli pochválit a to nejen za jejich nezměrné úsilí, kdy hráli všichni naplno, fotbalovost, kterou prokázali, ale, a to chceme zdůraznit především - za jejich chování. Starší přijali do týmu ty mladší bez jakéhokoli reptání a snažili se jim pomoci. Mladší zase udivovali bojovností, aby nezklamali ty starší a snažili se jim vyrovnat ve fotbalových dovednostech.

Především nás zajímalo to, jak se budou chovat mezi sebou, jak k tomu každý jednotlivec přistoupí, jak si to srovná v hlavě. Protože nechceme vychovávat jen dobré fotbalisty, ale sport jako takový, by měl každého takového človíčka utvářet především po lidské stránce. Chceme mít z hráčů především dobré lidi a ve sportu jim ukázat cestu.

Nastolit pravidla, aby v sobě objevili vůli na sobě pracovat, poctivost, pracovitost, míru tolerance, sebevědomí a zásady fair play. To je posune nejen po sportovní stránce, ale připraví je dobře do dalšího života. O to nám jde především. Ne z každého bude výborný sportovec, ale z každého může být dobrý člověk a osobnost. Z každého může být člověk, který bude mít rád sport. Sport ho bude provázet celý život a bude ho jako osobnost formovat.

Kluci a holky, díky. Hrajte si, objevujte, snažte se, pracujte, myslete, mějte rádi, ale také se nebojte udělat chybu. Nebojte se zeptat, nebojte se "zazlobit", NEBOJTE SE SPADNOUT A ZASE VSTÁT.

Vám všem krásné Vánoce a šťastný Nový rok přejí vaši trenéři.