U17: Směle a s pokorou a pílí pokračujeme soutěží

Zveřejněno 03.11.2022 12:37:00 | Václav Havlík
Nepřestáváme kvalitně trénovat, což se nám vyplácí.

Po pár utkáních, které jsme zvládli, jsme se velmi těšili na tým z Černčic/Dobroměřic. Tedy možná jsme se těšili až moc. Věděli jsme co od zápasu chceme i jak k němu chceme přistoupit, věděli jsme jakou má pro nás důležitost. Ovšem první minuty na hřišti jsme vůbec nezachytili a nebyli jsme lepším týmem, dominantním na míči. Naopak jsme míče ztráceli, neměli odražené balóny, byli jsme horší. Prohrávali jsme od 18-té minuty. Pochvala hostujícímu týmu, jak do zápasu vstoupil nebojácně, rychle a nasazením.

To se však mělo měnit. Od 20. minuty se hra vyrovnala a my opět začali být tím, kým jsme. po dalších deseti minutách jsme byli  my tím soupeřem, který byl lepší, zatím jen o trochu. Naše fotbalové dovednosti se začaly ukazovat. Přesto přišel ukončující hvizd prvního poločasu, kdy SK Junior Teplice doma prohrával 0:1. V kabině jsme si něco řekli, nepanikařilo se. Jdeme na na to?

Střih.

Začal druhý poločas, změna rozestavení, útočný sebevědomý fotbal, založen na individuálním i týmovém výkonu společně. Zodpovědný při bránění, drzý při útočení. Ve 46´ přišli na hřiště Junioři. Trochu pozdě, ale ne zas tak pozdě.

Brankář začal chytat na svém standartu, čili výborně plus rozehra. Změna stoperů vynikající dozadu, Šperl výborně vyvážel a zakládal akce i dopředu, moderní střední obránce. Krajní beci dozadu bez chyby a Chára dokonce s maximální podporou útoku. Velice často byli ve vápně soupeře jak při zavírání prostoru, tak když sami vyváželi a centrovali jeden pass za druhým. Koukáme na pingpong, nebo fotbal? Opravdu nám do soupeřova vápna létal jeden míč za druhým. V záloze dva štíty výborní, desítka excelentní. Vepředu změna také pomohla. Bednář, Kotchan, Krejčí. Tito tři fotbalisté obsáhli široké spektrum vlastností, kdy se vzájemně doplňovali a vyhovovali si. Jeden sklepával, druhý v nábězích, třetí přidal chytrost. Zdálo se to jako ideální spojení. A také bylo. Gól. Otázka kdy přijdou další. Přišly. Gól. Gól. Tři nula druhý poločas.

Tvrdá práce, tréninky a nastavení hráčů nás mohou posouvat dál. Tento zápas jsme zvládli. Čeká nás odveta venku. Opět s pokorou, ale již ne se strachem ze soupeře. Soupeři se sluší poděkovat, předvedl výborný zápas.

My jedeme dál, do konce podzimu tři zápasy, pokusíme se nazaváhat. Povede se to??