U6: Těšíme se ven

Zveřejněno 07.03.2023 17:13:00 | Mgr. Tereza Kodešová
Naši nejmenší fotbalisté začali svůj poslední měsíc v tělocvičně a už netrpělivě čekají na konec března, aby se mohli přesunout na venkovní hřiště.

V tělocvičně je sice hodně srandy a hodně věcí, které venku nejsou, ale všichni se už těšíme až budeme moct vyběhnout na trávník.

I když někteří z nás se už tento týden dočkají. Ti nejstarší z naší školičky se už tento týden přesunou na čtvrteční tréninky na Anger. Úterky ještě zůstanou se svými mladšími kamarády a budou si ještě společně užívat v tělocvičně překážkové dráhy, soutěžení, lezení po žebřinách, klouzání po lavičkách, skákání na trampolíně a do velkých žíněnek a trochu té gymnastiky. Tím vším naši nejmenší rozvíjí své pohybové dovednosti a schopnosti, nejen ty fotbalové. Všeobecná průprava je pro nás velmi důležitá, abychom pak na ni mohli navazovat věci fotbalové.

Ale nezapomínáme samozřejmě ani na fotbal, vedení míče, kličkování, souboje jeden na jednoho, to vše je pro nás velká zábava formou různých her a cvičení. Každé úterý hrajeme s kamarády ze Srbic, kteří trénují ve vedlejší tělocvičně, miniturnaje a ty nás moc baví. Každým týdnem se zlepšujeme víc a víc a moc se těšíme ven, až všem ukážeme, jak jsme se přes zimní měsíce zlepšili a co všechno už dokážeme.

Jsme rádi, že mezi nás přišlo hodně nových kamarádů a doufáme, že přijdou další, abychom se všichni společně mohli dál fotbalem bavit a užívat si každou chvíli na hřišti. Čekají nás konečně venkovní turnaje a zápasy, kde všem ukážeme, jak nás fotbal moc baví. To je přece nejdůležitější.