U9: Start do jarní části soutěže

Zveřejněno 05.04.2023 12:12:00 | Michal Karrmann
Máme tu duben a jaro, počasí tomu zatím moc neodpovídá, ale i přesto jsme ukončili tréninky v hale a nyní budeme trénovat již jen na venkovních hřištích. Koncem dubna jsme absolvovali soustředění v Horních Počaplech.

Kluci zde trávili spoustu času na hřištích, nejen fotbalových, ale i hokejbalovém, basketbalovém u ping-pongového stolu i u houpaček a kolotočů. Tréninky byly delší, zaměřili jsme se na práci s míčem v rychlosti, obcházení hráčů a zakončení. Celé soustředění kluci makali, vyhýbala se nám zranění, takže ho jako trenéři hodnotí kladně, myslím, že kluci si ho taky moc užili. Bylo na nich vidět, že po dojezdu domů toho měli plné kecky. 

V neděli jsme sehráli první kolo krajské soutěže, kde jsme se střeli s tradičními soupeři Junior Děčín, FK Ústí, Louny/ Žatec, Roudnice/Bezděkov. V utkáních se nám dařilo vstřelit spoustu branek a viděli jsme i velké nasazení u všech kluků. Ve většině utkání jsme byli dominantnějším družstvem. Také se ale ukázalo, že se jednalo o první kolo, a proto ne vše vycházelo podle našich představ. To nám však nevadí, alespoň víme, že je stále na čem pracovat. 

V následujících týdnech sehrajeme několik přátelských utkání ať už s týmy z okresního přeboru (Modlany, Proboštov) tak i s týmy z krajského přeboru FK Ústí či FK Litvínov, za 14 dní nás pak čeká další kolo krajského přeboru, kterých je v jarní části celkem 5 + finálové kolo. V tréninkovém procesu se budeme hodně zaměřovat na práci s míčem v rychlosti, přechod 1v1 a také 2v1, 1v2.