U9: Sáňkování v Altenbergu

Zveřejněno 29.01.2017 | Vacek Rudolf
V plánovacím kalendáři našeho týmu bylo na tento týden vepsáno VOLNO. Teplice přikryté inverzní pokličkou, a na horách zima jak od Josefa Lady.

Toho jsme přece museli využít. Bohužel velkou část týmu zasáhla nemoc, někteří odjeli na hory, jiní za příbuznými či na dovolenou. Toho, kdo dorazil do německého Altenbergu, přivítalo překrásné počasí a skvěle upravený svah. Kluci se dnes během dvou hodin vyřádili na čerstvém vzduchu, tváře se jim od mrazu zbarvili do červena a do dětských duší se vepsali zážitky na krásný společně strávený čas s kamarády. Kluci za svůj fotbalový život odehrají tolik zápasů a turnajů, že jim většina akcí bude v dospělosti splývat. Takové dny jako byl ten dnešní si naopak budou, jak pevně věřím, pamatovat hodně dlouho.

Bohužel je ještě dnes spousta klubů, kde již od mladší přípravky kluci mají všechny tréninky zaměřené jen na fotbal. Hrají každý víkend minimálně jeden turnaj. Kluci pak neznají nic mimo fotbal.

Náš názor je, že ke správnému fyzickému a sociálnímu rozvoji dětí patří všeobecná řízená a neřízená pohybová aktivita. Z těchto důvodů máme úpoly, atletiku, gymnastiku, pořádáme tréninky v Zámecké zahradě, v zimě jezdíme na bobech. O to více si pak kluci každý fotbalový trénink či zápas užívají.

Tak někdy příště zas něco jiného (třeba horolezecká stěna..?)