U9: Na Hromnice fotbalu si dáme více

Zveřejněno 06.02.2017 | redakce
Týdenní mikro cyklus jsme začali s ohledem na rozsáhlou marodku společným pondělním tréninkem obou skupin v tělocvičně na ZŠ Maršovská. I přes to jsme napočítali 18 dětí .

Ve Středu si ještě o něco málo více dětí zkusilo parádní trénink pod p. Jezdinským na úpolech. Zbylé dvě tréninkové jednotky již proběhli ve standartním režimu.

Víkend začal přátelským utkáním ve Sportovní hale, kdy nám byl po dobu 180 minut výborným soupeřem tým Bohemians 1905.

První maxi poločas byl vidět na hrací ploše vyrovnaný souboj. Obrovskou radost jsme však měli ze způsobu řešení herních situací a z předvedených individuálních herních dovedností velké většiny kluků.

Druhá skupina nám svým fotbalovým projevem chvílemi připomínala vosí roj , který se žene na svou oběť. To s jakým zápalem kluci celoplošně napadali, s jakou mírou zdravé agresivity chodili do soubojů nám "stavělo chlupy na těle". Jestliže byla (právem ) chválena velká část týmu za individuální práci s míčem, druhá skupina si za hodnocení táto činnosti bez výjimky zaslouží obrovskou pochvalu.

V Neděli se kluci, kteří nehráli sobotní zápas účastnili turnaje v Meziboří.

Postupně jsme se utkali se soupeři z Košťan, Ervěnic, mosteckého MFK, Meziboří a Oseku.

Náš výkon by se dal přirovnat k parní lokomotivě, kdy nám chvíli trvá než se rozjedeme, pak nabíráme rychlost no a pak už frčíme. Kluci se musí naučit, proto aby byli úspěšní, hrát koncentrovaně od samého začátku. Za svůj výkon byl Lukáš Souček vyhlášen nejlepším hráčem turnaje. Dobrým výkonem se prezentoval také Matěj " Bublinka" Boublík.

Výhry a prohry nepodceňujeme , ani nepřeceňujeme. Naším hlavním cílem je "zbláznit děti do fotbalu" a při tom jim dát co nejpevnější základy pro jejich další fotbalový život.