U9: Srdnatě v Roudnici

Zveřejněno 13.02.2017 | Rudolf Vacek
Sobotní odpoledne jsme zavítali do místa, které bude našim dočasným útočištěm při jarním soustředění. Po domluvě s trenérem p. Plickou jsme kluky rozdělili na dva kvalitativně stejné týmy.

Po dobu dvou hodin jsme sváděli tvrdý nelítostný souboj s kluky z domácího SK. Menší hrací plocha, mantinely, kluzký povrch. S těmito, pro oba týmy stejnými herními podmínkami se lépe vypořádali oba týmy domácích. Hra díky výše zmíněným parametrům a v neposlední řadě i díky rychlostně, technicky a silově vybavenému soupeři byla více bojem než hrou. Soupeř na rozdíl od nás hrál jednoduše a velice účelně. V naší hře bylo dnes méně potřebné přesnosti a tolik potřebného důrazu v osobních soubojích.

V tréninkových jednotkách se v poslední době věnujeme nácviku založení útoku konstruktivní rozehrávkou od brankáře. Úkolem hráčů na hřišti je vytvořit, jak postavením, tak pohybem několik možností rozehry. Naučit děti nebát se říci si pohybem o přihrávku, kvalitním prvním dotekem převzít míč, sledovat pohyb spoluhráčů a soupeře a správně vyhodnotit, zda přihrát nebo řešit herní situaci individuálně - to je běh na velmi dlouhou trať.

Potěšující však bylo zjištění, že se tento herní prvek někteří kluci v utkání snažili provést.

Nyní nás čeká díky jarním prázdninám týdenní volno. Před poslední částí zimního přípravného období si všichni řádně odpočinte, užijte si společných chvilek s rodinami a v plné síle se sejdeme v pondělí 20. února v obvyklých časech a místech na tréninku.