U9: Bílina - Beroun - Chomutov

Zveřejněno 27.02.2017 | Rudolf Vacek
Během uplynulého týdne jsme sehráli tři akce, které nám měli ukázat, jak na tom jsme s naučenými dovednostmi po zimním období.

Bílina: První akcí byl středeční tréninkový zápas v bílinské sportovní hale s domácí FK Bílina. Soupeř ukázal velkou míru entuziasmu, měl radost z každé vstřelené branky a po obdržené brance na soupeři bylo patrné zklamání. Naši kluci ukázali přesný opak. Velká část hráčů se po hřišti jen potulovala. Reakce našich kluků na ztrátu míče nebyla taková, jakou bychom očekávali. A to ať už po nezdařené kličce, či přihrávce. V každém kolektivním sportu musím prokázat určitou míru zodpovědnosti. Vystupuji zde vždy nejen jako jedinec, ale i člen týmu, kterého dres oblékám.

Beroun: Sobotní krásné slunné dopoledne jsme prožili na UMT v Berouně. Zde jsme se utkali s týmy FC Viktoria Plzeň, FK Český Lev Beroun a FK Hořovicko. I přes to, že jsme celou zimu absolvovali týdně jednu TJ na Angeru, jsme byli zvědaví na individuální herní dovednosti a prostorové vnímání herních situací při změně povrchu a velikosti hrací plochy. Další herní prvky, na které jsme se zaměřili v tréninku a chtěli jsme vidět, zda je dokážeme přenést do utkání proti kvalitnímu soupeři byly následující: rozehra brankáře na nabíhající spoluhráče, aktivní zpracování míče prvním dotekem do pohybu, odvaha a kvalita v přechodu 1x1 a kvalitní cílené zakončení útočných akcí. Kluci si svou zdravou agresivitou a neustálým napadáním soupeře vypracovali velké množství jasných brankových příležitostí. Bohužel velké množství šancí díky špatnému řešení zůstalo nevyužito. Do budoucna se musíme zlepšit jak při samotném řešení zakončení, tak dohrávání akce.

Miniliga a kvalitní soupeři nás důkladně prověří jak v činnostech, které již ovládáme, tak i v dovednostech, které se budeme muset naučit chceme-li být konkurence schopni špičce republiky v dané kategorii.

FC Chomutov: V neděli jsme přivítali na Angeru na jednom hřišti hráče FC Chomutov. Soupeř, s kterým se pravidelně utkáváme v KP ml. Přípravek, byl svým herním projevem důkladnou prověrkou kluků, s kterými počítáme v dané soutěži. Ještě, před utkáním jsme klukům připomněli, jakou hrou se chceme prezentovat. Důraz byl zejména kladen na slova CHCI - hrát s míčem i bez míče a NECHCI - prohrát souboj, dostat branku. V samotném zápase byl o něco lepší soupeř. Ve chvíli, kdy si však kluci vzali slova chci - nechci za svoje, byli úspěšní a hlavně jejich fotbalový projev byl o mnoho lepší.

S velkou pokorou a respektem, avšak s velkým odhodláním se chceme dále zlepšovat.