U9: Dubí a Jablonec

Zveřejněno 06.03.2017 | Rudolf Vacek
Tuto neděli jsme absolvovali dvě akce - turnaj v hale Dubí Bystřici a I. kolo Miniligy pro U9 v Jablonci na Nisou.

Dubí:

Nedělního turnaje v hale v Dubí, který pořádal FK Novosedlice se účastnilo za náš tým pouze 6 hráčů. To znamenalo jen jednoho hráče na střídání. Na druhou stranu velkou porci minut pro všechny hráče. Každý zápas ze soupeři z našeho okresu byl náročný a nabídl nespočet soubojů a herních situací. Chlapci bojovali až do posledního zápasu a ukázali jak fotbalovou kvalitu, tak vůli a chuť. Nedělní turnaj se náramně povedl Matyášovi Voleníkovi, který si za předvedené technické dovednosti a příkladnou bojovnost vysloužil nejednu pochvalu. Nejen naší "Volejničce", ale všem hráčům děkujeme za předvedený výkon.

I. kolo Miniliga Jablonec

Liberec, Jablonec, Mladá Boleslav - to byly naši soupeři v prvním kole Miniligy. Tato soutěž má svá specifika a to, jak herní systém 1+5, tak kvalitním obsazením, dále počtem zápasů, kdy si každý klub nasmlouvá kolik chce odehrát utkání v daném období jaro/podzim. Originální je také způsob evidence výsledků. Nejlepší klub je ten, který dá nejvíce branek zprůměrováno k počtu odehraných utkání.

Že nás dnes čeká pořádná porce fotbalové práce nám ukázal hned první zápas proti FK Mladá Boleslav, kterou vedl bývalý hráč FK Teplice Jiří Mašek. Soupeř byl velmi dobře rychlostně a technicky vybavený. V naší hře bylo příliš mnoho respektu a chybných řešení. Další následující zápasy už jsme přijali za svou jak rychlost hry soupeřů, tak jsme ukázali i naše technické dovednosti. Dnes jsme udělali další krůček v našem fotbalovém rozvoji. Za čtrnáct dní pokračujeme, to nás prověří kluci z Ústí, Liberce a Slávie Praha.