Radši obraceli hroudu a kydali hnůj?

Zveřejněno 13.10.2016 | www.holubnastrese.cz
Z výčepu nás poslali na tribunu, abychom se podívali, jak se to dělá. Pravda je, že nám do toho nic není. My přes den obracíme hroudu a kydáme mrvu a po večerech sedíme u telky a plácáme nesmysly. Včera jsme viděli dva fotbalové stadiony a jen o něco více diváků. Nepřekvapilo nás, že fotbal nikoho nezajímá, ale zaskočilo nás, že jsme na trinunách viděli pramálo místních hochů, které by zajímalo, jak to hrají hoši ze sladké Franciie, anebo aspoň ti nejlepší od nás z kotliny

Chytrák Lojza spočítal, že v jednom městě mají v žácích a v dorostu minimálně čtyři týmy a ve druhém jich je dvakrát tolik a to o hoších a týmech z okolních měst a vesnic nemluvě. My jsme je na tribuně neviděli. Možná přijdou příště. A pokud ne, ať poprosí své trenéry, aby se podívali do kalendáře a našli dálkový ovladač televize a podívali se, jak se to také dělá.

Vedle nás seděl na tribuně jeden z těch, co do toho dělají a pokaždé, když míč směřoval k jednomu z brankářů, on řekl „Bang!“ a brankář obvykle poslechl a udělal „Bang!“ a napálil míč daleko dopředu. Nebudu vám říkat, který z brankářů to byl, ale povím vám, že Francouz to nebyl.Hoši z místních klubů se mohli něčemu přiučit, ale pršelo. Přijdou jindy. Anebo jinam.

Jediní, kterých jsme si všimli, byli hoši v červených teplákových soupravách. Chytrák Lojza říkal, že to asi byla nějaká akademie a ti ostatní prý za nás obraceli a kydali, protože tak stejně jednou skončí.