Fotbal, pane, není drvokocúr.

Zveřejněno 23.03.2017 | www.holubnastrese.cz
Divný kraj. Však si to ještě pamatujete. Slečna s vámi chce do sklepa a místo na hromadě uhlí s ní skončíte v obchodě. Její táta vás chce vít do pivnice a místo džbánu na pivo vám do ruky vrazí uhlák, abyste ze sklepa přinesl uhlí, aby bylo čím topit. Ještě, že již je jaro a vysychají meze. Tam je to jasné.

Ve fotbale to mají podobně popletené. V dnešním vydání místního sportovního plátku přinesli zprávu o přednášce trenéra, který se jmenuje Adrián Gula. Píší, že pan trenér čerpal z nové strategie německého profesionálního fotbalu, která je skrytá v rovnici 4 x A = ASV. Za čtyři áčka si dosaďte agresivita, aktivita, akčnost a atraktivita a výsledkem je ASV čili Absolutní Světová Výkonnost.

Ten pan Gula má štěstí, že netrénuje u nás pod topoly. S takovými novotami by s ním naši výboři rychle vyběhli. U nás na nějaké akčnosti a agresivitu nejsme zvědaví. Na to chodíme do kina. Na fotbale máme rádi svůj klídek. Hezky organizovaně, všichni pod balón a sichr je sichr. Kdo chce vidět něco atraktivní, ten ať si koupí kalendář s hanbatýma holkama, ale do fotbalu, ať nám něco takového nezavádí. A navíc, když tam také píše, že něčím takovým může zaručit výkon, ale nikoliv výsledek. Na to mu kálí Bílý tesák s drvokocúrem. My chceme body! Jinak letí s celou tou jeho matematikou, kde prý 4 x A = ASV.