U9: Satelity na jaře

Zveřejněno 10.04.2017 | Rudolf Vacek
S příchodem jarních měsíců se na plno rozběhly i všechny soutěže, do kterých jsou naše týmy přihlášeny. K již rozběhnuté Minilize, kde jsme absolvovali kola v Jablonci a Ústí nad Labem, se přidal Krajský přebor ml. přípravek a Okresní přebor pro tuto věkovou kategorii.

OP ml. přípravek- Kostomlaty pod Milešovkou: Malebná vesnice pod hradem Sukoslav hostila satelit, kde mimo domácích kluků z FK Kostomlaty byli našimi soupeři kluci z Hvězdy Trnovany a FK Duchcov. Interní zadání pro kluky bylo, abychom v předvedené hře viděli mimo obligátní snahy o individuální řešení herních situací, chuť do hry a kvalitního prvního doteku i vědomé držení postů a smysl pro zodpovědnost v podobě zajišťování herního prostoru v těžišti hry. Kluci nám i přítomným rodičům předvedenou hrou a plněním již zmíněných úkolů udělali radost. Velmi dobře zahrála trojce Souček L., Studecký, Štěpánek.

KP ml. př. Děčín: Na UMT v Děčíně jsme si mimo kamarádů z Fotbalové Akademie Petra Voříška zahráli i proti klukům z FK Litvínov. Po absolvovaném soustředění do našich řad nemilosrdně zasáhli nemoci a zranění (celkem 10 dětí). V Děčíně se tak naplno ukázala prospěšnost širokého kádru. Kluci sehráli velmi dobré zápasy proti týmům, které volí fotbalové řešení herních situací a neuchylují se k nakopávání v žádné situaci a za žádného stavu což je chvályhodné a zasluhuje respekt. Z naší strany zaslouží pochvalu hra s míčem, přihrávky i práce s prostorem. Naopak musíme lépe řešit zakončení a dohrávání brankové příležitosti.

Miniliga: K již odehraným satelitům v Jablonci a Ústí nad Labem jsme měli přidat i turnaj v Roudnici nad Labem. Bohužel se k dříve omluvenému Jablonci přidal s omluvenkou i náhradník z SK Kladno a chování realizačního týmu FK Ústí nad Labem zde nechci hodnotit. Nakonec jsme si zahráli výborné zápasy proti kamarádům z FC Slovan Liberec a kvalitnímu týmu z SK Roudnice (07+08). To, že tato soutěž a zápasy, které jsme v zimě sehráli ve Sportovní hale, je pro naše kluky obrovským přínosem je vidět v posunu kvality naučených dovedností, a rychlosti kterou je provádějí. Na druhou stranu je však vidět, že musíme neustále poctivě a s pokorou pracovat na každém tréninku, abychom byli konkurence schopni se špičkovými kluby v republice.