U9: Gólů jako pampelišek

Zveřejněno 16.04.2017 | Rudolf Vacek
Fotbalová sezona se rozjela na plné obrátky a nás čekalo ve středu odložené kolo KP v Mostě Čepirohách. V sobotu pak další satelit KP u nás na Angeru , 2. kolo OP v Srbicích a Miniliga v Ústí nad Labem.

KP ml. př. Most - Čepirohy: Našimi soupeři, kromě domácího MFK Most, byl sloučený tým hráčů Bílina /Louny. Ve všech utkáních jsme se snažili hrát konstruktivní rozehrou s přechodem minimálně přes jednoho hráče s následnou cílenou přihrávkou spoluhráči nebo zakončením. V kvalitnějším a úspěšnějším provedení nám nepomohla velikost hrací plochy a přírodní tráva, na kterou si postupně zvykáme (velmi často nám zůstával míč tzv. pod nohou),

KP ml. př. Anger: V sobotu jsme další kolo krajského přeboru hostili u nás na Angeru a našimi soupeři byli kluci z děčínské akademie Petra Voříška, dále z FK Ústí nad Labem. Trenéři z mosteckého MFK přijeli s hráči ročník 2010, tím absolutně devalvovali celý satelitní turnaj. V zápasech proti FAPV a FK Ústí nad Labem jsme předváděli velmi dobré individuální výkony podpořené slušnou porcí vstřelených branek, kdy jsme si 50 krát zvolali gól. I s utkáním proti mosteckým skřítkům se nám dnes povedlo překonat magickou 100 gólovou hranici.

OP ml. př. Srbice: V tomto kole okresního přeboru jsme pro nemoc postrádali několik hráčů, kteří tvoří kostru týmu hrající tuto soutěž. Bohužel kluci, kteří dostali šanci ukázat své dovednosti a chuť, s kterou se má bojovat o místo na "fotbalovém slunci" svůj úkol nezvládli. Předvedená hra a individuální výkony byly hluboko pod úrovní, s kterou se chceme i na této úrovni prezentovat.

Miniliga : Satelitní turnaj Miniligy s pořadovým číslem 20 se v neděli uskutečnil za účasti týmů FK Jablonec, FC Bohemians Praha, SK Junior Teplice a FK Ústí nad Labem v areálu na Klíši v Ústí nad Labem. Dnes máme pro kluky jen slova chvály, uznání a respektu za předvedené výkony. Všichni se snažili předvést své maximum, hráli se zaujetím, dobře řešili rozehrávku, práci s prostorem, dařili se nám kličky, přihrávky i zakončení. Konta soupeřů jsme zatížili ve dvanácti mini zápasech 69 brankami.

Nic však není starší, jak včerejší výhra, proto s pokorou a respektem po Velikonocích na Angeru na dalším tréninku.