U9: Bystřany a Miniliga v Liberci

Zveřejněno 01.05.2017 | Rudolf Vacek
O tomto víkendu jsme absolvovali dvě akce. První se uskutečnila v Bystřanech, kde jsme se poměřili s kluky z Jirkova a Litoměřic. V neděli jsme si v dalším kole Miniligy v Liberci zahráli proti domácímu Slovanu a dále proti klokanům z Bohemky a FK Jablonec.

KP. ml. př. v Bystřanech: 

V sobotu jsme na travnatém hřišti v Bystřanech pořádali 5. kolo krajské soutěže mladších přípravek. Příležitost vyzkoušet si tuto soutěž dostalo několik kluků, kteří hrají pravidelně okresní přebor. V jednotlivých mini zápasech jsme málo využívali šířku hřiště a byli jsme málo úspěšní ve hře 1x1. Nedařily se nám ani přihrávky, kterým chyběla jak přesnost, rychlost tak i správné načasování. Velmi často jsme individuální akce řešili silovým protlačením míče přes protihráče na úkor vyvedení míče směrem od hráče. Výkon velké většiny kluků bohužel zůstal za očekáváním a jen částečně se přiblížil tomu, co nám kluci předváděli v tréninkových jednotkách v minulých dnech.

Miniliga v Liberci: 

Voňavé travnaté hřiště v areálu Letka bylo dějištěm dalšího kola Miniligy, které se mimo nás účastnili kluci z FC Slovan Liberec, FK Jablonec a FK Bohemians Praha. Opět si neodpustím vyzdvihnout skvělou atmosféru, která při těchto satelitech panuje. Žádný z trenérů se nehoní za výsledky, všichni hráči se snaží hrát konstruktivně a v neposlední řadě kultura prostředí ovlivňuje i chování rodičů, kteří svým chováním posouvají tento projekt o level výše. V minulém kole jsem vyzdvihl chování našich kluků ve dvou herních situacích. Dnes chci za to samé poděkovat kolegovi z Bohemky, který okamžitě uznal inkasovanou branku po předchozím faulu našeho hráče. Za to samé palec nahoru trenérovi Jablonce, kdy po našem faulu před brankou místo nabízeného pokutového kopu donutil své svěřence k rozehrávce nepřímého kopu, vědom si toho co v učebním procesu je pro kluky přínosnější.

Co se týká hodnocení výkonu našich dětí jsme spokojeni s předvedenou hrou velké většiny kluků. V utkáních s Libercem jsme byli rovnocenným soupeřem, a to jak výsledkově (prohra celkově o 3 branky), tak co je důležitější herně. Pro zápasy s Bohemkou byly důležité vstupy do utkání. Jestliže jsme proměnili vytvořené šance v zápase, tak jsme dominovali. V opačném případě byli klokani pány na hřišti a my jsme tahali za kratší konec. V celkovém skóre byli klokani úspěšnější o 8 branek. V zápasech s FK Jablonec jsme byli ve všech parametrech lepší, což se projevilo na vstřelených brankách do sítě soupeře.

V dnešním kole Miniligy jsme si připsali na naše konto úctyhodných 60 vstřelených branek.

Zpestřením pro kluky byla i přítomnost trenéra české reprezentace ve skocích na lyžích J. Jiroutka (na fotce). Tomu se velmi líbil projekt Miniligy, což nám udělalo velkou radost. Stejně tak i výkony našich hráčů. V týmu jsme přivítali nového kamaráda Matyáše Borka, který mezi kluky velmi rychle a dobře zapadl. Hned na své první akci se zapsal mezi střelce. Hodně štěstí Bory.