U9: Fotbalový majáles

Zveřejněno 15.05.2017 | Rudolf Vacek
Víkendový nabitý program důkladně prověřil všechny hráče našeho týmu. I přes široký kádr čítající třicet dětí jsme měli plno starostí s obsazením a kvalitním absolvováním satelitních zápasů.

OP ml. přípravek v Dubí: Šestice hráčů v Dubí - Bystřici měla za úkol předvést naučené individuální dovednosti. V prvním utkání proti klukům z Krupky jsme po cca pěti minutách stáhli hru na 1+3, která nutila naše hráče k neustálému pohybu a přechodu 1v1. V každém okamžiku jsme byli o mnoho kvalitnější ve všech herních činnostech a soupeře jsme jasně přehráli. V druhém utkání proti domácímu týmu jsme již museli zvýšit jak rychlost provedení, tak být důraznější v osobních soubojích. I v tomto utkání byli naši kluci oproti soupeři lepší v parametrech, které nás zajímají.

KP ml. přípravek Děčín: Na Máchovce v Děčíně jsme poměřili naše dovednosti se soupeři z FK Litoměřice a domácími kluky z Akademie Petra Voříška. Velkou pomocí nám dnes byli mladší spoluhráči z ročníku 2009. Pro nás nejdůležitějším bodem k hodnocení bylo, jak se kluci vyrovnají s absencí kamarádů hrajících souběžně Miniligu v Teplicích. Zda se v týmu objeví další sebevědomý hráč, který to umí vzít tzv. " na sebe". I přes výsledkový nezdar se trenérům líbily výkony několika jednotlivců. V utkáních s kvalitním domácím týmem jsme v určitých fázích zápasu tahali za kratší konec. V zápasech s Litoměřicemi, které vyznávají jiný systém učení fotbalu, jsme dopláceli na snahu individuálně řešit herní situace. Dobrá konfrontace a další krůček za fotbalovým snem.

Miniliga Teplice: V našem areálu na Angeru jsme poprvé pořádali jedno z kol Miniligy. Našimi soupeři byli kluci z FC Viktoria Plzeň, FK Ústí nad Labem. Za řádně omluvenou Bohemku jsme sehnali kvalitní náhradu v týmu SK Roudnice nad Labem a FK Český Lev Beroun.

Že v Plzni velmi dobře dlouhodobě pracují s mládeží, nám ukázal hned první zápas, který snesl dle našeho soudu nejpřísnější měřítko. Zápas, kde všechny činnosti byly prováděny v maximální rychlosti. Velmi kvalitní individuální výkony byly podpořeny důrazem v osobních soubojích a obrovskou vůlí. V zápasech s rivalem z Ústí byli kluci týmem, který udával tempo zápasu a vnutil soupeři svůj styl hry.

V závěrečném dvojzápase proti Roudnici a Berounu (mimo posledního mini utkání s Berounem, kdy soupeři došly síly a kluci toho náležitě využili) jsme sehráli vyrovnaná utkání se šťastnějším koncem pro naše žlutomodré barvy. Dnešní výkony VŠECH hráčů udělaly obrovskou radost nám trenérům a snad i početnému publiku z řad rodičů a fanoušků.