U9: Ondrášovka Cup

Zveřejněno 04.06.2017 | redakce
V sobotu a neděli se konal finálový turnaj Ondrášovka Cupu ve Vysokém Mýtě. Turnaje se účastnilo celkem 24 nejlepších klubů z České republiky.

Naši kluci se v základní skupině utkali s týmy SK Sigma Olomouc, SK Vysoké Mýto, 1. FC Slovácko, AC Sparta Praha, RMSK Cidlina Nový Bydžov, FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou, Bohemians Praha 1905, SK Motorlet Praha, SK Slavoj Český Krumlov, SK Dynamo České Budějovice a SC Xaverov Horní Počernice. Po odehrání všech utkání v základní skupině se kluci umístili na výborném 4. místě, které jim zaručovalo postup do zlaté skupiny.

Následně jsme sehráli utkání proti týmům Hradec Králové, FC Baník Ostrava, FK Mladá Boleslav, MFK Vyškov, FC Sparta Brno a Spartak Rohov. Vítězným tažením ve zlaté skupině si kluci zajistili místo mezi 4 nejlepšími týmy v turnaji.

V semifinále jsme vedli brankou v první minutě. Nakonec tým SK Sigma Olomouc utkání otočil a postoupil. Hned po semifinálovém utkání s Olomoucí se hrálo o konečné třetí místo. Opět jsme se střetli se soupeřem ze základní skupiny – 1. FC Slovácko. Tento tým byl nakonec o pomyslný vlásek šťastnější a nakonec vyhrál.

Účast mezi 4 nejlepšími týmy na celorepublikovém turnaji je úspěchem a skvělou vizitkou týmu pod vedením trenérů Vacka a Chaloupka. Za sebou nechali zástupce prvoligových klubů jako například Slavia, Sparta, Dukla a Boleslav. Klukům patří velké díky za to, jak po celý turnaj reprezentovali Junior. Úspěch na takovém turnaji je motivací do další práce a ukázkou, že cesta, která je v našem klubu nastolená, je správná.

Komentář trenéra Vacka: Po celý turnaj jsme se prezentovali naším stylem fotbalu. Žádný tým nás po celý turnaj vyloženě nepřehrál, čehož si hodně ceníme. Jako jediní z šesti nejlepších jsme rozehrávali každý zápas po zemi od brankáře. Klukům patří obrovská pochvala. Vydali se ze všech sil a my jsme na ně hrdí. Děkujeme rodičům za ukázkovou podporu po celý turnajový víkend. Klukům připravili skvělé zázemí a servis.