U8: Bramborový krajský přebor

Zveřejněno 03.06.2017 | Jiří Tyl
První víkend v červnu pro nás znamenal završení celého kolotoče jménem Krajský přebor mladších přípravek pro ročník 2009 a mladší.

Finále se odehrálo na pažitu v Ústí nad Labem na Klíši. Ve finálové části se mělo utkat celkem 9 mužstev. V den konání turnaje se však ráno odhlásil Litvínov, a tak byl turnaj narychlo přelosován. Ve skupině jsme se nejprve střetli s FK Litoměřicko, spolčenými družstvy Loun a Bíliny a poslední utkání nás vyzvalo spolupořádající mužstvo Ústí nad Labem.

Všechna utkání se hrála ve vysokém tempu, přestože panovalo velké vedro. Raritou turnaje bylo, že prvním faktorem, který rozhodoval o konečném postavení ve skupině, byl počet vstřelených branek, nikoli tak počet získaným bodů za vítězství / remízu, jak je obvyklé. V základní skupině jsme celkem nastříleli 34 branek, což stačilo na druhé místo ve skupině. Tato pozice nás poslala do souboje o 3. místo, kde jsme narazili na mostecký Fotbalový Klub. Po velkém boji jsme na soupeře v počtu vstřelených branek nestačili a z Ústí nad Labem vezeme pověstnou bramboru.


Naše děti nesly tuto porážku velmi těžce a muselo padnout mnoho povzbuzujících slov, než se nám podařilo zastavit všechny slzy. Turnaj ukázal, jak moc děti fotbal milují a jak moc je porážka mrzela. Fotbal přináší radost ale také zklamání a každý si za svůj fotbalový život projde obojím ještě mnohokrát. Děti jsou teprve na úplném začátku jejich fotbalové cesty a tím, že do fotbalu už nyní vkládají celé své srdce, si staví pevné základní stavební kameny pro to, aby mohly být jednou úspěšné. Charakter, obětavost, hrát pro tým, zabojovat za kamaráda, který zrovna ztratil míč, a nikdy se nevzdávat. To jsou vlastnosti, které jsou pro nás důležité, a které se na turnaji objevovaly ve velké míře. Proto jsme z turnaje odjížděli s pozitivními dojmy.


Všem dětem jsme tak poděkovali a poblahopřáli k pěknému čtvrtému místu. Děkujeme také všem rodičům, příbuzným a přátelům našich dětí, kteří vydrželi parný den s námi a opět nás perfektně podporovali. Také děkujeme domácímu Ústí nad Labem a panu Štefkovi a Nezbedovi za perfektní organizaci turnaje.